Kopmaat gezocht voor zoldervloer balken

Sxnder

Specialist Elektra
  • #1
Zou iemand mij een geschikte kopmaat kunnen adviseren voor balken voor een zoldervloer met een overspanning van ca. 4,80 meter? Het plan is onze zolder tot slaap/werkkamer te verbouwen. Afmeting 4,80 x ca. 6,00 meter onder een schuine kap/ toekomstige dakkapel (vergunnings vrij). Momenteel is nog geen vloer aanwezig. De bedoeling is de vloer balken aan de trekplaten van de spanten aan weerzijde van de ruimte te bevestigen. Dit is een aantal jaar geleden bij de renovatie van de kap zo geconstrueerd (tekeningen aanwezig). Bij diverse buren is de vloer destijds ook zo uitgevoerd, bij ons helaas nog niet.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #3
Als je een nieuwe vloer gaat maken zal dit toch uitgerekend moeten worden door een constructeur. Die berekening heb je ook nodig voor de vergunning. De dakkapel is misschien vergunningsvrij, de rest in ieder geval niet ;)
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #4
Bedankt voor de reacties. Dat van die vergunning wist ik idd. Echter is deze vloer bij diverse buren in het rijtje al identiek uitgevoerd. Hiervan heb ik ook de tekeningen die destijds voor de renovatie zijn gemaakt. Hier staan helaas geen balkmaten op vermeldt. Pogingen om contact te leggen met de toenmalige architect zijn helaas mislukt tot nu toe. Voordat ik dus helemaal opnieuw het wiel moet gaan uitvinden had ik gehoopt hier iig een indicatie te kunnen krijgen. Met name ook voor het kunnen maken van een begroting. Hopelijk dus toch iemand die meer info kan geven?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu