Koof met spotjes. Stappenplan?

Jero3nR

  • #1
Wie kan mij helpen aan een stappenplan om een koof te maken van 100x160cm van ong. 5 cm hoog met inbouw spotjes? Deze moet aan het plafond bevestigd worden.

Welke materialen kan ik hiervoor het beste gebruiken?
 

Toon

  • #2
Ik zou beginnen met een frame te maken aan het plafond van vuren balkjes, wat je vervolgens met MDF-plaat bekleedt. Gaten erin en klaar. Overigens is 5cm wel erg weinig.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Een lat op de muur en op het plafond, tegen de plafondlat een plaat mdf van ± 10 cm hoogte, de warmte van de spots moet weg kunnen, de exacte vrije ruimte boven de spots staat op de verpakking.

De spots eerst monteren in de onderste plaat mdf en deze tegen de lat en de andere plaat schroeven, gaten voorboren op de kopse kant anders scheurt de mdf plaat.
 

EdP

  • #4
In plaats van mdf (of ander plaatmateriaal) kun je ook denken aan gipsplaat met structuurverf of gladde muurverf afgewerkt bijvoorbeeld.
 

Yeki

  • #5
Ik zou zeker de handleiding van de lampjes bekijken. Hier kun je lezen wat de minimale afstand tot het plafond moet zijn.

Eerst alles testen voordat je de boel dicht maakt.

Zit er een centraal doos onder? Dan moet deze ook verlaagd worden. Hier heb je speciale ringen (of vierkanten) voor.

Als je 12V neemt, zorg dan dat deze ook mooi in je koof past. Zet ze dicht bij een lampgat (als ze klein genoeg zijn, kun je ze er uithalen wanneer ze defect zijn).
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu