Koelvriescombi vriest goed koelt niet.

Cogito

  • #1
We hebben een Samsung koelvriescombinatie van zo'n 3 jaar oud. Sinds vandaag viel ons op dat de koeling niet meer erg koud was. Nou kwam ik er achter dat hij helemaal niet meer koelt en de hij gaf aan dat de temp 16 graden was, terwijl hij ingesteld stond op 3 graden.

De vriezer werkt echter nog goed. Deze is exact op de juiste temperatuur (-20). Nou las ik dat het probleem kan komen door ijsvorming. Ik zag inderdaad wat ijs zitten onder een opening aan de achterkant van de vriezer. Ik neem aan dat daar achter de condenser zit?! En ijsvorming hierop kon, zo ik begreep, zorgen voor slechte koeling. Ik kreeg het niet voor elkaar om de achterkant er af te krijgen, daarom heb met een fohn een tijdje geblazen in de opening om zo veel mogelijk ijs weg te krijgen. Dit heeft niet geholpen. De koeling was ondertussen op 21 graden gekomen en nadat ik hem weer aangezet had bleef deze ook gewoon op 21 graden terwijl de vriezer al redelijk snel weer op de juiste temperatuur zat.

Zou het kunnen dat er toch nog zoveel ijs zit dat de koeling daarom nog steeds niet werkt of is er waarschijnlijk wat anders aan de hand? Ik wil in elk geval proberen om hem 48 uur uit te laten zodat al het ijs dat er eventueel nog zit te laten ontdooien. Is het aannemelijk dat dit het probleem is of zouden er nog andere oorzaken kunnen zijn? (Let wel; de koelkast is dus nog relatief nieuw!).
 

Cogito

  • #2
Een tijdje uit laten staan en daarna weer aanzetten heeft het probleem verholpen...
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Mooi, bedankt voor de melding, hebben anderen er ook wat aan.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu