Knikarmzonnescherm sluit niet meer

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #1
Ik heb boven mijn terras een knikarmzonnescherm van 8 meter (uiteraard elektrisch). Sinds gisteren sluit het zonnescherm niet meer met de draaiknop. Het wil alleen nog maar uit.

Bedieningsknop open gemaakt en doorgemeten: hij werkt nog want de stroom wordt in de 2 standen (op en neer) correct gestuurd.

Bij het scherm zelf zitten links (ik denk daar waar de motor zit) 2 knopjes op de rol, helemaal tegen de zijkant aan. Als de bedieningsknop binnen bediend wordt en ik druk buiten de bovenste knop in met een schroevendraaier, dan gaat het scherm wel omhoog.

Wat zou dit kunnen zijn? Zelf was mijn eerste gedachte de schakelaar die ook links vlak voor de rol gemonteerd zit. Is dit de schakelaar die de motor stopt als het scherm in is? Als deze defect is en het scherm dus altijd "denkt" dat het scherm al in is, dan wil ie niet meer oprollen.
 

Waldy

Specialist Zonwering
  • #2
Somfy motor

De handleiding er even bijpakken en het scherm opnieuw instellen, dus bovenste knop indrukken (blijft dan zitten) en scherm geheel dicht doen.
Dan nogmaals dat knopje indrukken zodat het naar buiten springt en de afstelling is weer ingesteld.
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #3
Het scherm kan niet helemaal gesloten worden (op de manier zoals in mijn openingspost), aangezien de bak van het zonnescherm zichzelf afsluit als het scherm in is. Er is dan geen ruimte meer voor een schroevendraaier.
 

Waldy

Specialist Zonwering
  • #4
Dat dacht ik eigenlijk al.

Er is een speciaal afstelhulpje hiervoor met koordjes.
Vraag het even na bij je somfy leverancier of je dit even kunt gebruiken.
je monteerd het tijdelijk op de motorkop en als het scherm dicht is trek je aan één van de koordjes en daardoor druk je de stift in zodat deze naar buiten springt en klaar is kees
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #5
Hoe kan het systeem eigenlijk ineens ontregeld zijn? Het is toch eenmalig afstellen?
 

Ron321

Vaste Beantwoorder
  • #6
Wat zijn de kleuren van de knoppen op de motor?
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #7
De bovenste is geel als ik het mij goed herinner van gistermiddag. Het is net een U die dicht is van boven (zo kijk je er ook tegenaan). In het midden past net een schroevendraaier.

En de odnerste was dacht ik groen. Zal donderdag een foto maken.
 

DHWZ

  • #8
Denk dat die dan geel en blauw is,dus een SLT motor.
zo,n 20 a 30cm voordat het scherm dicht gaat,kan je die blauwe knop indrukken en als het scherm dan dicht is hoor je na een paar sec de motor afklikken.zo is die dan afgesteld
 

Ron321

Vaste Beantwoorder
  • #9
Inderdaad, als je hem afsteld de knop dus vasthouden bij het ingaan totdat je de motor af hoort slaan.
 

Waldy

Specialist Zonwering
  • #10
Als het scherm wat open blijft staan na verloop van tijd, kan dit temaken hebben met wat doekrek die heeft plaats gevonden
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu