Klokthermostaat voor junkers zwe243mfa

Nicole68

  • #1
Hallo,

Ik heb een ketel van het merk junkers zwe243mfa. Nu wil ik daar een klokthermostaat voor aanschaffen. Wie weet welke klokthermostaat daar geschikt voor is. En is het eenvoudig een evt. nieuwe klokthermostaat te vervangen voor een oude?

m.vr.gr. nicole
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #2
Wat heb je nu voor een thermostaat er op zitten?
 

Nicole68

  • #3
Er zit nu een tr21 van junkers op. Een hele simpele. Daar kan ik bijvoorbeeld de temperatuur niet op aflezen en ook niet nauwkeurig op instellen. Er zit alleen een draaiknop.
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #4
OK, volgens mij is dit GEEN nederlands toestel.
Kan namelijk geen NL info vinden alleen in Russisch.

Is de KT 24 volt of 220 Volt dat is wel belangrijk
Of is het een modulerende KT
Als je een meter ter beschikking hebt kun je op de polen meten van de kamer thermostaat het is een 2 draads aansluiting.

Ik kan je zo geen verdere info geven omdat ik niks kan vinden er over
 

Nicole68

  • #5
Hahaha nee het is geen russische makelijk hoor. Nou raar dat je het niet kan vinden. Ze staan zelfs op marktplaats. Het is een thermostaat (geen klok) van Bosch junkers. Type tr21. kan het niet makkelijker maken dan ik het nu beschrijf.
Op dit moment ben ik aan het uitzoeken of er een klokthermostaat van honeywell chronotherm 111 op kan. Dit schijnt te kunnen. Maar dan moet ik van drie draads naar 2 draads gaan werken. Ik weet zelf al dat ik tussen 2 en 4 (punten van mijn cv ketel) een weerstand moet plaatsen van 1.5 kilo ohm (1wat). Ik weet echter nog niet of ik dit aandurf. Het wordt zo wel een heel technisch verhaal. Ik had gedacht. Oude thermostaat op de muur weg en een nieuwe plaatsen. Maar dit blijkt dus te eenvoudig. Tja, ben ook nog maar een leek. Maar weet al veel meer dan een uurtje terug. :lol: :lol:
 

Speedypul

  • #6
Volgens honeywell moet dit kunnen, inderdaad met een weerstand.
 

Nicole68

  • #7
Ik zie in een oud forum van enig Martin ter Horst (17 juli 2004) dat het hem gelukt is. Heeft iemand foto's of een handleiding hoe dit moet. Want als ik dat heb denk ik dat het zo gepiept is.
 

Utreg

Vaste Beantwoorder
  • #8
Weerstand tussen 2 en 4 van 1,5 K ohm / 1W aansluiten


Op 1 en 2 van de ketel de thermostaat kabel aansluiten.

De draad op 4 vervalt daar komt de weerstand tussen zie bovenste regel.


Dus vergeet niet de weerstand aan te sluiten.


succes
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu