Klink van Nemef slot gebroken - krijg slot niet uit deur

Frankmeulenaar

  • #1
Hoi allen,

De deurklink van mijn tuindeur is aan de buitenkant afgebroken. Ik probeerde nu het slot los te schroeven om een nieuwe te kunnen gaan kopen, maar ik krijg het slot niet los.

Aan de buitenkant heb ik het afdekplaatje los. Aan de binnenkant heb ik er twee schroeven uit gedraaid, maar het plaatje zit nog vast; ik zie aan de klink aan de binnenkant geen enkel schroefje wat ik nog los kan maken om ook de klink aan de binnenkant te kunnen verwijderen. De klink aan de buitenkant had wel een schroefje.

Aan de zijkant van de deur heb ik twee schroeven uitgedraaid, maar ook dit stuk zit nog vast. Ik wil het een beetje voorzichtig doen anders valt de deur straks ook nog uit elkaar :)

Buiten:


Zijkant:


Hoe krijg ik dit slot los?
 

Waldy

Specialist Zonwering
  • #2
Je zult er hoe dan ook eerst de stift van de kruk moeten uittikken, anders krijg jet het slot er niet uit.
De stift zit geklonken in het krukdeel vandaar dat je geen schroefje ziet zitten
 

Frankmeulenaar

  • #3
Ik denk dat dit de goede weg is maar ik begrijp het niet echt... waarschijnlijk hoef ik inderdaad alleen maar de krukset er geheel uit te krijgen, het slot zelf hoef ik niet te vervangen.


Wat is een stift precies?

De buitenkruk had een schroefje waarmee hij aan de as vastzit - maakt niet echt uit, dacht ik, omdat de as afgebroken is.

Aan de binnenkruk (foto beneden) kan ik echt nergens een verzonken ding vinden...

 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Spuit een roestoplossend rond de vierkante stift en herhaal dat een paar keer, laat dat eens een dag intrekken.
Zaag de deurkruk aan de andere kant er af en verwijder het schild.
Vijl schuine kanten aan de staaf waar u die doorgezaagd hebt anders slaat u straks een braam aan de stift en lukt het nog niet.

Pak een stukje pijp dat om de stift heen past en niet groter is dan het rondje in het slot dat om de stift zit, laat dat stukje pijp door een met enige druk tegen het slot drukken en probeer met een kleine hamer met kleine felle tikken de stift er vanuit het afgezaagde deel er uit te slaan, als er tijdens het slaan een braam op de stift komt dan die er eerst weer afvijlen.
Als het echt vast zit helpt beurtelings aan beide zijden van de stift tikken ook wel eens, er beweging in komt dan weer vanaf de afgezaagde kant slaan.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu