Kliklaminaat in badkamer

A

Anonymous

Gast
  • #1
Over onze tegelvloer, die niet meer up to date is, in de badkamer willen we kliklaminaat leggen. Het bad met ingebouwde douche heeft een afsluitbare spatwand.

Is de luchtvochtigheid in deze ruimte toch reden om hier van af te zien? Wie heeft daarmee ervaring?
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
Laminaat, klik of niet, is absoluut niet geschikt voor badkamers.

Wanneer het vocht tussen de groeven door in het mdf basismateriaal trekt, zwelt het op. Ik haalde een tekst op van een site over bouwmaterialen, zie de volgende twee antwoorden!
 
A

Anonymous

Gast
  • #3
"Laminaatparket is niet gemaakt voor gebruik in de badkamer. Het is net als hout een vochtgevoelig materiaal," antwoordt Peggy Goossens van laminaatfabrikant Pergo. "Daarom ook geven de fabrikanten geen garantie wanneer het laminaat in de badkamer wordt geplaatst. Wanneer er water tussen of onder de panelen komt, krijg je ongetwijfeld problemen. Het laminaat kan gaan schotelen, de zogenaamde banaanvorming, of je kan kopse kanten krijgen. Op termijn komen de verschillende lagen van het laminaat ook los van elkaar en dan is de vloer natuurlijk niet veel meer waard."

En voor wie koppig volhoudt? "Dan komt het er op aan het vocht zoveel mogelijk buiten spel te zetten. Gebruik in de eerste plaats een kwalitatieve laminaat. Spuit ook de dilatatievoeg tussen de muur en de vloer op met siliconen,zodat er geen condensvocht onder de vloer terecht kan komen. En last but not least, zorg voor een goede ventilatie van de badkamer," zegt Peggy Goossens. "Veel is ook afhankelijk van het gebruik. Als je een gezin hebt met twee jonge kinderen, is de kans groot dat de vloer tijdens het baden al eens onder water staat. En dat kan hij niet hebben. Een gezin dat de badkamer normaal gebruikt voor het douchen en baden en zorgt voor een goede verluchting, zou wel eens succes kunnen hebben. Maar die garantie kunnen we nooit geven." Conclusie: Da mag nie. Het product is niet gemaakt voor vochtige ruimtes. Het is net als hout vochtgevoelig.
 
A

Anonymous

Gast
  • #4
Kan best in de badkamer, gewoon om de twee maanden een nieuwe leggen. :?
 
A

Anonymous

Gast
  • #5
Dank voor de snelle reacties.

Voor mij is het duidelijk, dat ik het idee laat voor wat het is en er verder van afzie.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu