Kleurverschil brede plint

Anouk

  • #1
Omdat ik een nieuwe vloer krijg die lager is dan de huidige geïsoleerde houten vloer, krijg ik straks als ik die vloer eruithaal, een plint deels ongeschilderd. Mijn muren zijn in wit met een beetje creme, weet het nummer niet meer, geschilderd. Trap is deels arizonabeige, deuren zijn cremeroze achtig (weet ook nummer niet meer) vloer wordt esdoorn natuur vernist.

Alle muren opnieuw witten is geen optie.

Kan ik nu beter die brede plint en een smalle plint een donkerder tint geven, of juist wit houden, in de buurt van de kleur die er zit...
Zo heel veel ga je er niet van zien, maar die onderrand moet wel geverfd

Tips?
:roll:
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Heb je er rekening mee gehouden, dat je voor laminaat extra kieren rondom nodig hebt? Ook voor kwaliteits-laminaat. Dat ging je toch gebruiken?

In dat geval zou je kunnen overwegen rondom van de bestaande plinten een stuk aan de onderkant af te steken (rotklus, zelf ervaring mee), en na leggen van het laminaat overzetplinten te gebruiken...

Als je het laminaat tegen de plinten legt, krijg je (noodgedwongen) overal kieren van ca 1 cm... Niet echt mooi. Doe je die kieren niet, dan kun je er op rekenen dat het laminaat na enige tijd bol gaat staan.

Dit antwoord hoort eigenlijk niet in deze rubriek thuis, maar ik zou niet weten hoe ik het je anders zou moeten zeggen... is toch wel belangrijk.
 

Anouk

  • #3
Dank Kees,

Dank! De laminaat wordt gelegd. Zitten plakplinten bij. Het is een huurwoning en die brede plinten zijn van hardhout, dus ik begrijp wat je bedoelt maar kan die niet gaan afsteken.
Als zij leggen, houden ze vast een cm rondom vrij en daaroverheen de plakplinten; ik heb er leg en andere garantie op, dus als het bol gaat staan of elders ontstaan kieren dan hang ik aan de bel.

Zie je met plakplinten die kier rondom????

PS Onder de huidige vuren houtenvloer in de woonkamer zijn latten gelegd met tempex, die kan ik vast niet laten liggen?
 

EdP

  • #4
Tja, over smaak valt niet te twisten, maar ik zou zelf die plint de kleur van de muur laten benaderen, evt. een haartje donkerder dan de muur (ton-sur-ton). Er zijn ook mensen die juist een donkere plint mooier vinden.

Die 1 cm kier zie je straks niks van, daar zijn juist die plakplinten voor.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Anouk schreef:
PS Onder de huidige vuren houtenvloer in de woonkamer zijn latten gelegd met tempex, die kan ik vast niet laten liggen?
Raadpleeg het legvoorschrift van de fabrikant hiervoor, bij verkeerd leggen vervalt de garantie meestal.
Succes.
 

Anouk

  • #6
Wordt voor mij gedaan, ik haal die tempex eruit :wink:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu