Klein warm waterstraaltje

Beekietje

  • #1
Hallo, ik heb een nieuwe electrische waterketel laten plaatsen met als volgende probleem:1/ als ik warm water door de kraan van het bad laat stromen is dit enkel een zeer klein straaltje.
2/ alsook in de douche komt er bijna niets van warm water uit, bij beiden is het koud water geen probleem. Hoe kan ik dit oplossen??? Met de wastaffel is het geen probleem daar stroomt zowel het warm als koud water goed. nb. de electrische waterketel maakt wel geluid als je warm water hebt genomen, net of het uiteenzettingsluid (een bonk) te horen is dit normaal? Bij de vorige hadden we dit niet. thx
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
1. Controleer de zeefjes op de uitloop van de kranen.

2. De waterleiding kan iets op spanning staan, door verschil in temperatuur kan dit veroorzaakt worden, wacht nog even af of het overgaat anders de installateur er bij halen.
 

Xr8

  • #3
Als er twee kranen niet goed zijn en een wel dan zal met niet aan de boiler liggen. De oplossing van Jan zal de oorzaak kunnen zijn, en is gemakkelijk zelf op te lossen.

Het kunnen ook eventuele zeefjes aan de achterzijde van de kranen zijn, om deze te kunnen reinigen zal de kraan gedemonteerd moeten worden.

Om deze terug te plaatsen kan het zijn dat er nieuwe afdichtringen geplaatst moeten worden.

Succes.
 

Beekietje

  • #4
Jan, bedankt voor je reactie. k'Zal de zeefjes eens grondig nakijken. Kan ik eventueel de druk zelf aanpassen???
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Wanneer het bij de wastafel goed gaat is het niet nodig de druk aan te passen.
Ik schreef eerder de zeefjes op de uitloop te controleren, dit moet zijn bij de aansluiting op de s-koppelingen, de kranen moeten er dan eerst af.
 

Beekietje

  • #6
De kranen werken prima, heb ze afgedaan zat vol vuiligheid. er terug op aangesloten opnieuw geprobeert, terug nie goe ,nog ne keer afgedaan de hoofdleiding open gedaan zodat al het vuil uit de buizen kon en nu werkt het prima. Jan bedankt voor je tips :idea: . Als een vrouw alleen moet je regelmatig de hulp van een man erbij roepen thx xxx
 

Beekietje

  • #7
Xr8, alsook bedankt voor je tip en reactie, kben zo blij dat ik terug een goeie douche of een bad kan nemen thx
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu