Kitten i.p.v. plinten

Onf

  • #1
Ik heb gehoord dat je ipv plinten voor de afwerking van je vloer ook de ruimte kunt opvullen met een speciale soort kit. Deze kit zou je dan in dezelfde kleur kunnen laten maken zoals de vloer is. Hoe werkt dit, zijn er mensen die dit ook gedaan hebben en is dit goed bevallen en waar kan ik dit spul kopen.

Het zou gaan voor de afwerking van de ruimte tussen de vloer en de muur ter hoogte van de deurposten, dus niet voor de gehele kamer. Ik zou het graag willen gebruiken bij een eiken houten vloer en een laminaat vloer.
 

Roman

  • #2
De meeste kitten kun je natuurlijk ook gewoon oververven.
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #3
Ik ben het niet helemaal met je eens Roman, de meeste kitten zijn niet over te verven. Bovendien lijkt me dat erg lastig in het geval van een naad tussen een vloer en een muur.

V.w.b. de vraag, het enige wat er bij mij boven komt is de kit die gebruikt wordt om (teak) scheepsdekken te kitten (ook wel afrubberen genoemd). Maar volgens mij kan je dat alleen in zwart krijgen.
 

MichielD

  • #4
Ligt de vloer er al? Als dat niet het geval is, en het zijn standaard stalen deurkozijnen, dan zou je er ook voor kunnen kiezen om die los te draaien, omhoog te schuiven, en vervolgens het laminaat onder het kozijn door te leggen.

En de meest gebruikte oplossing is een plakplint.

Is acrylaatkit niet overschilderbaar? Weet alleen niet of dat ook kan als afwerking.
 

Lance

  • #5
Er wordt inderdaad een kleurkit gebruikt voor eventuele naatjes of langs kozijnen van houten/ laminaatvloeren.
Vaak is hier de reden van dat de verstekjes rond een kozijn vaak los gaan zitten en worden opgezogen tijdens het stofzuigen.
Maar alleen hiervoor wordt de kit gebruikt of om een beschadiging te camoufleren.
Deze acrylaatkleurkit kun je bij elke dhz zaak of parketzaak halen..maar hou er wel rekening mee dat deze kit toch redelijk hard kan worden en dat hij donkerder opkleurd dan je in eerste instantie verwacht.
Als je bv. een eikenvloer hebt neem dan een lichteiken kit ( niet de donkere) mocht je een vloer hebben met een licht of donkere rode uitstraling neem dan kersen.
Deze kit wordt toch nog wel veel gebruikt door vloerenleggers....maar er zijn er ook een hoop op tegen...want het is toch niet echt een elegante afwerking
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu