Kit tussen 2 bumpers verwijderen

Veilside_red

  • #1
Hoi allemaal,

Hier mijn eerste bericht! En meteen een vraag:

Ik neem binnenkort een bumper van iemand over met een lip eronder. De lip heeft schade en die wil ik opknappen. De bumper wil er er los van halen omdat ik die niet nodig heb. Maar mijn probleem is dat die lip vastgekit zit. Zou iemand van jullie weten hoe je dit nu los kan maken? Zijn er geen oplosmiddelen toevallig voor ofzo? Ik heb al flink gegoogle-ed maar kan er niks over vinden. Alvast bedankt voor alle hulp die ik hopelijk krijg.

Groeten Remco

ps het gaat om deze lip:

 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Beste Remco,

Ik zie een foto van een prachtige auto. Maar als je antwoord wilt hebben over de door jou genoemde lip, dan zul je toch moeten aangeven waar die lip zit, bijv mbv een pijl, te plaatsen met een foto-bewerkings-programma. Want ik zie echt niet welk onderdeel je bedoelt, en een ander vast ook niet!
 

Veilside_red

  • #3
Ow sorry, ik kan het ook wel aangeven want zo moeilijk is het niet. Je zie de mistlampen zitten. Als je dan nog wat naar onderen gaat zie je een naad zitten die naar de zijkant loop.

Boven de scheiding is de voorbumper en onder de scheiding is de lip. Als het nu nog niet duidelijk is geef je maar een gil!!!

Groeten Remco
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Hallo,
de vraag is of de lip wel zonder schade te verwijderen is.
Misschien is een bezoek aan een autoschadeherstelbedrijf een mogelijkheid, daar maken ze dit soort zaken vaker mee.

Succes.
 

Veilside_red

  • #5
Hoezo zou dit niet mogelijk zijn als ik vragen mag? Ik heb op een ander forum al vernomen dat je met een stanleymes al erg ver komt en de rest met aceton kan oplossen. Maarja of dat dit klopt geen idee eerlijk gezegd.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #6
Ach, veilside met het stanleymes kun je uitschieten over de lak van je auto of een andere plek in de omgeving. Is maar zó gebeurd hoor.

En die aceton, geweldig spul, voor andere delen in de omgeving! Met een beetje pech lost de lak daarin op en hou je doffe plekken over op de omringende onderdelen. Hoeft niet maar de meeste lak kan niet zo goed tegen aceton.

Als je denkt dat we van zo'n groffe foto een preciese aanwijzing kunnen geven wat je wel en niet aan die auto kunt doen ...of verpesten. De beantwoorders hier op deze site geven liever geen antwoorden waarvan ze niet zeker zijn dat het goed gaat!

Waarom kijk je niet eens op een site op het gebied van jouw merk auto's, daar zal vast ook wel een forum zitten, dat veel gespecialiseerder is op dat gebied dan een algemeen klusforum.

Ik geef Jan in elk geval groot gelijk dat hij verwijst naar een gespecialiseerd bedrijf, daar zitten mensen die het exact weten!
 

Veilside_red

  • #7
Hoi Kees!!!

Bedankt voor je bezorgde antwoord!!! Als ik met een stanleymes werkt maak het niet uit als ik per ongeluk krassen maak. De bumper en de lip worden beide opnieuw gespoten. Dus het maak niet uit als er iets met de lak gebeurd.

Tot op heden kan ik geen andere foto's tonen jammergenoeg.

De reden waarom ik hier de vraag stel is omdat het een klusforum is en hier vaak erg handige mensen te vinden zijn :mrgreen: Maar ik probeer het ook bij mijn autocluppie hoor.

Groeten Remco
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu