Kinzo compressor met lekkend (retour) ventiel

Kvisser

  • #1
Ik heb een Kinzo kompressor met een raar probleem. Heeft paar jaar prima gefunctioneerd, maar ineens begon hij alle lucht te verliezen op het moment dat ik hem uitschakelde (knop indrukken). Druk kwam uit de drukregelaar.

Ik heb uiteindelijk een nieuwe drukregelaar erop gezet: zelfde probleem. Na nog eens heel goed kijken en zoeken blijkt de ontsnappende lucht te komen uit een klein ventieltje op de drukschakelaar waarop een 6mm leiding is aangesloten die direct op de tank zit. Als de compressor loopt is er niets aan de hand, druk loopt op, maar als hij afslaat of wordt uitgeschakeld, spuit de lucht uit de drukregelaar. Dus precies waar die 6mm leiding is aangesloten.

Heeft iemand enig idee wat dit is? Kan ik anders die 6mm leiding eraf halen en afdoppen? Of werkt de drukschakelaar dan niet meer?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Hebt u de drukregelaar met het dunne pijpje eraan gekocht of alleen de drukregelaar.
Waar het pijpje aan zit is een ontlastventiel, als het opengaat wordt de luchtdruk van de zuiger en het aansluitpijpje op de tank eruit gelaten.
Er kan iets rommel in zitten of het ding is gewoon defect.
 

Kacheltje

  • #3
Als je de aan/uit knop op de drukregelaar bedoelt die hoort bij indrukken de tank van druk af te halen. dat is een noodstop of om de compressor buiten bedrijf te stellen en geen aan/uit schakelaar.

Er staat nog een filmpje van een vragensteller laatst hier op youtube waar je ziet als hij de knop indrukt.

 

Kvisser

  • #4
Inderdaad, de terugslagklep. Zat een klein stukje kalk op de rubber klep. In 5 minuten opgelost, dank.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu