Kinderkamers pimpen, airbrush etc.

Crea

  • #1
Ik wil kinderkamers gaan pimpen met o.a. ook tweedehandsmeubels en nieuwe meubeltjes met een airbrush te voorzien

Mijn vraag wat is nu doeltreffender de grondlaag ook spuiten ? en aflakken met een spuit of gewoon lakken

Zou het ook kunnen met mijn koelkastcompressor van airbrush en /of met mijn goedkope compressor?

zo ja wat kan ik dan het beste gebruiken aan materiaal , zou ik ergens kunnen kijken misschien zodat ik weet waar ik op moet letten immers nooit gedaan doe deze fases tot nu toe met de roller
Maar ik kan nu bv een tiental dezelfde mdf stoeltjes kopen (nieuw) die ik van een airbrush moet gaan voorzien
Ik ben nog maar net bezig dus een spuitcabine is totaal geen optie nog
ben me dus alleen nog maar aan het oriënteren of dit iets zou zijn voor me als herintreedster

Afgesplitst van Meubels lakken met compressor of elektrisch spuitmachine? topic.
 

H@ns

  • #2
Stoelen goed spuiten zonder elektrostatische spuitapparatuur is echt heeeel lastig!
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #3
Als u veel repeteerwerk als herintreedster gaat spuiten kunt u overwegen om een proffessionele spuitinstallatie aan te schaffen. Deze installaties hebben zeer wienig oversspray, en u behoeft geen spuitcabine met afzuiging te installeren. Persoonlijke adembescherming is voldoende.
U kunt er zowel watergedragen als oplosmiddelenhoudende verven/beitsen/lakken en ook latex mee verspuiten.

Tot dan kunt u zowel kwasten / rollen als spuiten. Air- brushen is natuurlijk ook mogelijk, zeker met (kleine ) kindermeubels - bijvoorbeeld veel spijltjes aan de stoeltjes.

U kunt, indien hoge krasvastheid is gewenst, van een PU-lak gebruik maken. Zowel watergedragen als oplosmiddelhoudend. Zorg er wel voor dat de werkstukken volledig droog zijn alvorens ze onder de kinderschare te brengen. Dit geldt voor prive gebruik. Indien u werkstukken gaat maken voor de verkoop aan bijvoorbeeld kinderdagverblijven, dan dient u zich te houden aan de geldende voorschriften mbt de verf voor kinderspeelgoed ( gifvrij ).
 

Crea

  • #4
Tja bedankt voor je antwoord Hans , maar wat voel ik me nu een leek en kneus weet wat elektrostatisch is , maar wat elektrostatische spuitapparatuur is ???? Tja ik ben dus nog steeds gewoon hobbymatig bezig zet een airbrush op wanden en lak ze af , maak er een schilderijtje en lampje bij en pas meubeltjes erop aan
Tot nu toe veel succes maar ja men betaalt mij slechts het materiaal

Nu mijn kinderen groot zijn wil ik zelf wat beginnen en dus nu aan het orienteren immers dan moet het dus wel doeltreffender om lonend te zijn denk ik (weet niet ben nog aan het berekenen en ondernemingsplan aan het maken lastig zat)

Dus zo kom ik op jouw antwoord Wat houd zo'n professionele spuitinstallatie in en het klinkt me erg duur maar goed wat is het bedrag dat je daarbij moet zien De grote i.v.m. een werkplaats/ruimte kom je dan ook automatisch bij duurdere verfsoorten uit

Dan dus weer zo'n opmerking van mij als leek (lijkt misschien voor jullie dat ik als meisje vraag hoe haal ik een stekker uit elkaar en hoe zet ik hem weer in elkaar) maar ja ik heb nu eenmaal de ballen verstand er niet van wat is pu lak en ja als ik dit wil maken wil ik me aan de regels houden ik wil geen leed op mijn geweten hebben of daar verantwoording voor moeten afleggen

Kan je daar met een beetje snuffelen ook goedkope adressen voor krijgen
Kortom vragen te over en alle hulp nu ik dus vooral in het stadium zit wil en kan dit (haalbaarheid enz) heel heel welkom

Ook als je ervaringen hebt op dit terrein naar deze markt bv waar je tegenaan loopt of liep

Ik dank jullie allen al voor het antwoord en de evt nog te komen hulp
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #5
Beste Crea,

Dit forum is niet bedoelt marktonderzoeken te analyseren. We houden ons hier bezig met wat de rubriek zegt: verf, glas, behang.

Je kunt op het internet veel vinden over spuittechnieken ( merken noemen we niet op dit forum) en verschillende soorten verf, te veel om hier even op te noemen.

Een terzake doende vraag: PU lak staat voor PolyUrethan en zeer kras- en behoorlijk chemicalienbestendige lak die zeer goed bestand is tegen mechanische beschadigingen. Je hebt de zg Stamlak 1, of A waarbij een verharder 2, of B moet worden gemengd in een juiste verhouding vlak voor verwerking.

Deze lak kun je rollen, maar ook verspuiten. Zoek je naar goedkopere oplossingen dan valt PU-lak af en moet je het meer zoeken in de normale alkyd- of acrylverven.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
19
Gerelateerde onderwerpen
Grenen tafel pimpen

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu