Kiezen voor nieuwe radiatoren met een hogere capaciteit

Ko.R

  • #1
Ik ga binnenkort de woonkamer weer eens schilderen. Daarbij wil ik dan ook de "lelijke"radiatoren aanpakken. Het idee was om de radiatoren te "bekleden" met radiatorbekledingspanelen van Sentimo. Een ander alternatief is nieuwe radiatoren van Quinn type plana.
Hiervoor heb ik eens bekeken wat mijn huidige radiator capaciteit is en toen kwamen de vragen.
Situatie: In de woonkamer van ong. 7x7x3= 147m3 hangen aan de voorzijde onder de ramen twee radiatoren type 11, 500x1920mm. Cap. ongeveer 1600W, en achter naast de tuindeuren een radiator type 20 van 1000x800mm. cap. ongeveer 1100W. Totaal dus 4300Watt. Volgens de capaciteitsberekening woonkamer heb ik ong. 11.500 Watt nodig!
De kamer is normaal gesproken goed warm te stoken, hooguit als het erg koud is de thermostaat een graadje hoger. Maar naar mijn idee moet de ketel wel hard werken om de kamer met deze radiatoren op temperatuur te houden. Nu dus mijn vragen: is het verstandig om inderdaad te kiezen voor nieuwe radiatoren met een hogere capaciteit(is niet onbeperkt gezien de beschikbare ruimte, ik kom dan in totaal op ong.6710 Watt, dus nog steeds niet het berekende totaal). Wat is dan het eventuele effect op b.v. de badkamer? Moet ik dan overal de radiatoren gaan vergroten?
Ik snap dus ook niet hoe de installateur 20 jaar geleden gerekend heeft en tot deze keuzes gekomen is. :?:
 

Fiesiekus

  • #2
Ik snap dus niet hoe u aan die 11.500 watt komt.

Als u bang bent dat die panelen er omheen, ten nadele van het vermogen werken, zou ik di eradiatoren overspuiten. Of i.d.d. vervangen door min. het huidige vermogen of een 10% meer. Overigens zou het ketelvermogen ook de beperkende factor kunnen zijn.
 

Chathanky

  • #3
11500watt/147m3~78watt.m3. :wink:
De overbekende vuistregel. :?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu