Keukenwerkblad inkorten tbv koelvriescombi

Erwinn

  • #1
Ik heb een woning gekocht waar het een en ander aan moet gebeuren.

Ik wil een hoge koelvries combi, zou je dan de gaspitten verplaatsen en dat blad recht afzagen naar de muur toe, afzuigkap verplaatsen.. of moet ik het anders aanpakken?

Gaspitten kunnen dan evt naar links, werkblad is breed genoeg. Of is dit niet slim? Er zit dan wel een gat in de zijkant van het werkblad..

Klussers hoe los ik dit op?

 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Hier kan alleen een idee over gegeven worden, indien bekend is waar de gasleiding loopt.

Vermoedelijk komt die gasleiding van rechts (achter) de huidige koelkast, en zal die leiding dus verplaatst moeten worden.

Daarnaast heb je het probleem, dat de gasplaat veel te dicht bij de hoge zijkant van de koel/vriezer komt te zitten, dwz dat er erg weinig ruimte overblijft om met je hand om de brandende pitten heen de knoppen te bedienen.

Het volgende probleem is, dat je het aanrechtblad onderbreekt, dat daardoor zijn steun verliest. Je zult dan iets moeten maken aan de rand van het blad, dat de zaak weer ondersteuning geeft. Naast het lastige zagen met een decoupeerzaag in zo'n dik blad, is dat geen eenvoudige opgave!

Ik raad je aan niet dat ene stukje te veranderen, maar goed te overwegen wat je met de totale keuken wilt gaan doen. Want als je er nu een koel/vriescombi voor koopt (misschien heb je die al?) en naderhand beslist om toch helemaal te gaan inbouwen, dan is dat zonde.

Misschien kun je het voor voorlopig doen met de bestaande situatie en voor de toekomst denken over een herinrichting. Houd er rekening mee, dat losse koelkasten/vriezers altijd 60 cm diep zijn en inbouw-apparaten 55 cm, en de laatste daardoor vaak beter in het geheel passen...

Daar staat tegenover dat inbouwkoelkasten meestal een stuk duurder zijn dan (gelijkwaardige) losse.
 

Ronald42

  • #3
Mag ik dan u er even op wijzen dat dat stopcontact zo boven de kookplaat niet echt de schoonheidsprijs verdient. Snoeren kunnen hierdoor over de kookplaat hangen en zo voor brandgevaar zorgen.

Indien u de kookplaat naar links zou verplaatsen word dit alleen maar erger omdat hij dan zo'n beetje in het midden van de kookplaat zit.
Er komt veel vocht vrij met koken en dit kan in combinatie met de WCD voor vervelende situaties zorgen.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Koop een nieuw werkblad en plaats de apparatuur zodanig dat er geen risico is voor elektra, gas etc.
Zo'n werkblad kost niet zoveel om risico's te gaan lopen.
 

Erwinn

  • #5
Bedankt voor de vlotte reacties!
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #6
Ik heb pas geleden "alleen" een werkblad vervangen.

Daarbij gemerkt, dat de tegels niet konden blijven zitten, ze moesten er allemaal af, anders kon ik het blad niet loskrijgen. Voordeel daarvan was wel, dat ik meteen de elektra- en waterleidingen kon wijzigen, zodat alles nu zit zoals het het beste uitkwam.

Tegels hoeven op zich niet eens zo duur te zijn, als je een beetje shopt, de lijm loopt wel op.

En als de oude tegels niet gelijmd, maar gezet zijn in specie heb je ook nog eens een beschadigde onderlaag, die gestukt moet worden. Die pech had ik (deze keer) niet: onder de tegels zat een laag oude tegels en daar kon ik overheen tegelen, na het gladmaken van de sleuven voor de gewijzigde leidingen..
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
11
6
1
1
10
1

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu