Keukenkraan hendel in elkaar zetten lukt niet meer.

Mex

  • #1
Hoi,

Ik heb een probleem met mijn keukenkraan. het is een Damixa éénhendelkraan van 12 jaar oud en hij drupt. Nu hebben ik deze gisteravond even snel losgehaald om snel te kijken en wilde 'm daarna weer in elkaar zetten. Het enige wat ik heb losgehaald is de hendel, de ring waar de hendel op draait en daaronder een metalen ring. Ik heb verder niets gedaan, alleen even gekeken. Ik wilde hem weer in elkaar zetten en dat lijkt simpel. Maar de ring en de metalen ring zijn niet het probleem. Dat is de hendel zelf. Ik zette deze erop (met het pinnetje in het gaatje) en hij gaat nu alle kanten op en er zit veel speling in :( . Ik heb hard erop geduwd, zelf een rubberen hamer :shock: 1 x gebruikt, maar niets werkt. De kraan doet het en lekt nog steeds een beetje maar ik krijg nu de hendel er al niet eens meer op.. Wat doe ik fout? Ik heb al veel gegoogled maar kom dit 'probleem' niet tegen. Wie kan mij helpen??
 

Mex

  • #2


dit is de kraan, en het gaat dus om het bovenste beweegbare gedeelte (handvat) wat er niet goed op wil.

Wie weet wat er mis is? bedankt!
 

Geef

  • #3
Hoe heb je de hendel verwijderd,,

Eerst een inbus/ platte schroef gedraaid?

Of brute kracht?

Kijk in de hendel zit daar een braam? > schroefje , of deel er van<


Succes Ronald
 

Mex

  • #4
We hebben eerst het rood/blauwe dopje verwijderd en de schroef losgedraaid. Daarna met 'brute kracht' de hendel omhoog getrokken wat vrij makkelijk ging. Er zit verder geen schroef vast of iets wat ik zo zie.. Ik kon ook niet anders dan de hendel omhoog trekken want alles is glad en nergens een soort van opening waar ik iets mee kon..
Weet je wat er dan is (mis)gegaan? Had ik de hendel in een bepaalde hoek of kant op moeten draaien? Hoor het graag!
 

Geef

  • #5
Zo niet,,

maak even een foto van bovenaf, als de hendel er niet op zit ,,
en één van onderkant hendel ,,
voor situatie

Ronald
 

Mex

  • #6
Hierbij wat foto's. De kraan is 12 jaar oud btw, hopelijk is het duidelijk wat er aan het handje is.. Tevens zien jullie (moeilijk te zien hoor) dat er water in het binnenwerk ligt op dat kogel'gewricht'. dat lijkt mij ook niet normaal maar ik heb geen verstand van kranen, da's duidelijk. Foto's vragen is foto's krijgen :mrgreen: vast weer bedankt!









 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #7


is dat schroefje wat in de handel zit wel goed, deze moet in het vlakke gedeelte komen van de kogel pen
 

Mex

  • #8
Het is het originele schroefje, er is niets afgebroken. Als ik de hendel eraf wil halen met het schroefje er nog in lukt dat uiteraard niet. Als ik het schroefje los schroef lukt het heel makkelijk. Het lijkt wel of de hendel over een bepaald punt heen moet maar dat is wel heel lomp aandrukken dan, dat gaat echt niet, reeds 1 x met een rubberen hamer voorzichtig gedaan maar had geen effect. Ik heb die tekening ook gezien op de site van Damixa, type Superstar.

Ik vraag me ook af als je een nieuwe kraan koopt deze makkelijk te installeren is, zijn die maten gelijk?? Er zit nu natuurlijk een gat in het keukenblad en zou fijn zijn als een nieuwe kraan 'universeel' is.. maar goed, dat is weer een andere vraag voor als dit niets meer wordt.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #9
De gaten zijn bijna gelijk evt even met een rasp groter maken als het een houten blad is.

Aangezien dat het een ouwe kraan is en je toch allemaal nieuwe onderdelen in moet hebben kan je beter een nieuwe kopen
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu