Keukenkastdeur - kanteldeursysteem

Witte goudvis

  • #1
Ik heb een keuken geinstalleerd. Daarbij heb ik een bestaande wasmachine onder het aanrecht staan tussen twee kastjes.

Ik wil die wasmachine wegwerken met eenzelfde deurtje als de rest van de keukenkastjes.

Een normaal scharnier systeem kan ik niet kwijt. Daar heb ik niet genoeg ruimte voor. Boven de wasmachine heb ik wel 10 cm speling.

Daarom wil ik een soort garagedeur systeem gebruiken. Een zogeheten kanteldeursysteem waarbij de deur naar boven opent en boven de wasmachine schuift.

Bestaat zo'n systeem voor keukenkastjes. En zo ja hoe heet dit en waar kan ik dit krijgen?

Indien het niet bestaat, hoe zou ik mijn probleem anders moeten oplossen ?
 

Kees61

  • #2
Bij zo'n soort klep schuift het altijd tussen de kastzijden. Als de andere deuren en/of laden de zijde niet ver genoeg afdekken, dan krijg je bij de wasmachine een grotere sponning te zien.

Misschien heb je iets aan een draaischuifdeur beslag. Dat is eigenlijk bedoeld voor tv deuren die opzij van de tv de kast in schuiven, maar bovenin zou het ook moeten gaan. Het nadeel is wel dat de bovenkant van de klep een paar mm onder het dek van het kastje moet blijven. Dat zal dus iets lager uitvallen dan de rest van het front. En daarbij komt dat de klep waarschijnlijk hoger is dan de diepte van de kast. In ingeschoven toestand blijft er een stuk uit de kast steken.

Je zou het ook onder de wasmachine kunnen monteren. Dan is het minder erg als de klep nog iets uit blijft steken en in dichte toestand kan je de klep even hoog maken als het bestaande front.
Je moet de wasmachine dan wel iets ophogen. Paar klampen op de kastzijden schroeven en daar de bodem op leggen. Aan de andere kant van de bodem kan je het draaischuifdeur beslag vast maken. Misschien moet er nog een stukje uit het plint gehaald worden.
 

Witte goudvis

  • #3
Dat is wat ik zoek. Nu heb ik ook een naam waar ik naar kan zoeken.
Wat betreft de diepte. Dit zit ook goed want de wasmachine staat een stuk van de muur af. Ik kan de deur in z'n geheel naar binnen schuiven.

Super bedankt !!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
4
4

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu