Keukengeiser gaat niet aan - oorzaak vinden en passende oplo

Timoklust

  • #1


Beste klussers,

Ik ben niet de eerste, maar kan het antwoord niet vinden. Wij zijn net verhuisd en nu houd de keukengeiser ermee op. Hij deed het to vanochtend prima, nog geen problemen mee gehad, maar nu lijkt het of er geen gas meer door komt, want ook als ik er een lucifer bij houd gebeurd er niks. Echter ben ik wat lost qua mogelijkheden, want ik zie nergens het type staan en de oude bewoners hebben geen handleiding achter gelaten en ik kan nergens zien welk type het is

Bijgevoegd een foto en daarom ook de vraag, wat kan ik doen om dit probleem te verhelpen? Het zou me al helpen als ik weet waar elke knop voor is, want daar heb ik nu nog geen beeld bij. Mogelijk moet ik wel een expert inhuren, maar wil eerst zelf de simpele oplossingen uitproberen. Alvast bedankt!

Voor het gemak laten we zeggen dat knop 1 linksboven zit, daar staat een bliksem bij, knop 2 zit daar rechts van die kun je draaien, linksonder zit knop 3 die heeft een blauw accent, knop 4 zit daarnaast daar kun je volgensmij temperatuur mee afstellen en knop 5 zit daar rechts van en heeft een rood accent

Groet,
Timo
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
De rode en blauwe knop zitten verkeerd om.
De grote knop is voor het aansteken van de waakvlam, die moet ingedrukt worden, als de waakvlam gaat branden dan circa 15 seconden vasthouden om de beveiliging in te schakelen.
Het type plaatje zit binnen in de mantel van de geiser maar gezien uw beperkte kennis van de geiser is het beter een vakman in te schakelen die de geiser gelijk ook kan controleren en eventueel onderhoud plegen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu