Keuken plaatsen bij scheve muren

Michel2022

  • #1
Hi Allen,

Zoals zovelen heb ik een nieuwe 'Zweedse' keuken gekocht en ben nu bezig met het plaatsen van de U keuken. Helaas zijn de muren rondom (ook nadat het gestuct is) nog steeds een beetje scheef. (muren zijn meer dan 100 jaar dus alles uitvlakken was erg lastig). En is er dus ook geen correcte hoek van 90 graden.

We zijn begonnen met een hoekkast (90cmx90cm) en hebben deze waterpas gezet. Vanuit hier gaan we verder de keuken opbouwen. Nu is mijn vraag hoe we het beste de scheve muren kunnen compenseren. Dat dit met het houtenblad moet lijkt mij het meest voor de handliggende, maar omdat de bladen van de 'Zweedse' keuken standaard zijn kan ik ze niet schuin zagen. Er blijft dan aan de voorkant te weinig ruimte over.

Nu was mijn idee om alle kasten recht tegen elkaar te zetten en de ruimte die er overblijft tussen werkblad en muren af te dekken met een kantlijst van 3cm. Werkt dit?

Hebben jullie hierover nog tips om scheve muren icm met een U keuken te plaatsen?

Bedankt
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Is het verschil niet met de tegels op te vangen ?
In dit soort gevallen zet ik de tegels aan de ene kant tegen de kast en aan de andere kant achter de kast, zo is al snel zo'n 2 cm verschil op te vangen en niemand ziet dat de tegels anders zijn gezet.
 

Michel2022

  • #3
Goeie tip Jan, waar het niet dat er geen tegels worden gebruikt. Maar er wordt wel een achterwand geplaatst dus misschien kunnen we die iets dikker maken. De zweedse keukengigant heeft bijpassende kantlijsten kwam ik achter dus dat blijft is ook altijd nog een optie.

Meer tips zijn welkom :-D
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu