Keuken met douche of badgeiser

2ellen

  • #1
Hallo lieve klussers, ik heb een vraagje over het aanschaffen van een nieuwe douche c.q. badgeiser. De huideige geiser is een oudje en aan het einde van zijn/haar latijn en er moet een nieuwe komen. Mijn vriendin, want die betreft deze vraag, weet nu niet precies welke ze het beste kan nemen ook i.v.m. de behoorlijke kosten die hiermee gepaard gaan. Zij heeft geen ligbad, maar gelukkig wel een douche. De geiser die er nu hangt is een badgeiser( vroeger wel een bad) Ik raad haar aan om geen badgeiser meer te nemen, maar nu is de eigenlijke vraag, moet dit een gesloten? geiser zijn en zo ja, waarom? Welke is een goeie en vooral betaalbare? de geiser kan ook buiten tegen de gevel in een geïsoleerde kast hangen. Help mijn vriendin a.u.b. en we kunnen weer even verder. Vrolijke groeten Ellen
Is er iemend die advies kan geven? Tjarda is lichtelijk radeloos nu.
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #2
Het vervangen van een oud toestel door een gelijkwaardig toestel is in principe toegestaan zonder dat de installatie moet worden verandert of aangepast :!: .

Of dat in uw geval verstandig is moet eigenlijk bekeken worden door een deskundige, een open toestel mag nog steeds geplaatst worden maar de plaats waar het toestel hangt is wel bepalend en dat kan ik uit uw verhaal niet opmaken :?:

Een gesloten toestel is altijd veiliger als een open verbrandingstoestel zeker als het geplaatst is in de woning zelf :idea: .

Een goed geïsoleerde kast buiten geeft niet de garantie dat het toestel niet kapot kan vriezen :cry:

Een douche- of keukengeiser kan allebeide in principe om te kunnen douchen :-| .

Er zijn nog maar weinig fabrikanten die geisers maken en het geven van aankoopadviezen doen wij hier niet (lees de forumregels er maar eens op na)

Vr Gr en succes ermee
 

2ellen

  • #3
Dank je voor dit antwoord. Het gaat om een gewone keuken waar de oude geiser (een badgeiser van het merk Junka en een pijp naar buiten)vervangen moet worden. De nieuwe geiser komt in deze keuken te hangen waar voldoende ventilatie is. Zonder een aankoopadvies te geven, is het goed mogelijk om een douche geiser te laten plaatsen hier?
Prettige avond verder en tot later, Ellen
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Als er een geiser gehangen heeft kan er ook weer nieuwe geplaatst worden op dezelfde plaats mits e.e.a. volgens de regels mag.
Laat de installateur eerst even kijken voor u een nieuwe koopt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu