Ketel geeft maar kort warm water

Remkoo

  • #1
Hallo,

Sinds kort geeft mijn HR ketel (AWB ThermoMaster 2HR) maar kort warm water. De cv doet het wel goed, maar het warme water naar douche en keuken duurt een seconde of 30, om vervolgens lauw te worden. Heb m al iets 'geknepen' (minder druk/heter) maar dat heeft nauwelijks effect.
Deze week een thermostaatknop van de verwarming in de keuken vervangen, maar denk niet dat dat er mee te maken heeft want heb nog een paar dagen gewoon heet water gehad (ook natuurlijk cv opnieuw gevuld en alle leidingen ontlucht).

Iemand enig idee? Alvast bedankt!

groet, Remko.
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #2
Vermoedelijk lucht in de boiler aan de cv kant.
Volgens mij kun je deze boiler op de boven zijde ontluchten
(dacht ik)
 

Arie1

Specialist Verwarming
  • #3
Automatische ontluchter wel open staan op de boiler? Is de voorste, kan ook zijn dat hij vast zit dan even er tegen tikken, wel even dopje erop hebben als hij doorlekt kan je hem dichtdraaien. Anders waarschijnlijk je 3-weg klep of bijmenging vanuit het mengventiel of een thermostaatkraan in je woning.
 

Remkoo

  • #4
Heb m vandaag aan de bovenzijde ontlucht, maar er kwam nauwelijks wat lucht uit. De warmwater toevoer blijft nu wel warm, maar de druk is zo minimaal dat het nog rillen onder de douche is (afijn, er kan in ieder geval weer gedoucht worden). Ik kan via het mengventiel niet meer druk geven want dan wordt het veel te koud.

Moet er toch een expert bij halen. De 'thermostaatkraan in de woning', zoals Arie1 schrijft zou het dus toch kunnen wezen? Immers heb die een nieuwe geplaatst afgelopen week..
 

Arie1

Specialist Verwarming
  • #5
IN je 1e post zeg je dat je hem iets geknepen hebt dit ook terug gezet?
 

Mobel

Specialist Verwarming
  • #6
Sommige verkeerde aangesloten/defecte thermostaat kranen kunnen aardig wat ellende veroorzaken. om te testen ff KW aanvoer van die kraan dicht draaien.
 

Remkoo

  • #7
Heb m na het 'knijpen' inderdaad terug gezet. Druk neemt dan toe maar water is dan lauw.

Stomme opmerking van mij, maar het water naar de thermostaatkraan van de verwarming is toch warm? Of is het mogelijk geen thermostaatkraan? Tis me niet helemaal duidelijk hoe de toevoer vanaf de cv geregeld is, maar kan bij de verwarming zelf geen toevoer afsluiten anders als de verwarming dicht draaien. Dat heeft geen effect.
 

AvDijk

Vaste Beantwoorder
  • #8
Deze week een thermostaatknop van de verwarming in de keuken vervangen
(vet door mij aangebracht).
Er is nergens te zien dat er nog ergens anders in het sanitair een thermostaatkraan is.

Kun je zien wat de aanvoertemperatuur naar de boiler doet, als je warm water tapt ?
Werkt de CV wel naar behoren ?
Wordt het tap/douchewater plotseling kouder of is dit geleidelijk? In dat laatste geval heb ik het idee dat de ketel onvoldoende bij stookt en het tapboilertje afkoelt.
Zie Arie1, mogelijk probleem met driewegklep. Warmen de CV leidingen buiten de ketel ook op als er warmwater gebruikt wordt ?
 

Remkoo

  • #9
@ AvDijk:

Ja, de cv werkt naar behoren. Het warm water wordt geleidelijk kouder dus zou wel es die driewegklep kunnen zijn. Zal er bij thuis komst es in duiken.
 

Remkoo

  • #10
En het was inderdaad de driewegklep, onder andere. Een monteur is toch even langs geweest omdat ik achterstallig onderhoud veronderstelde. Heb de cv overgenomen van de vorige bewoner, nog niet zo lang geleden. De driewegklep bleek vast te zitten en er zat vuil is een aantal leidingen.

Allemaal weer gefixed en ook nog tegen een schappelijke prijs gelijk onderhoud laten doen. Klusje voor de expert en niet voor mij ;-)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu