Keldervloer - over de epoxy verf egaliseren

Chrisz3

  • #1
Hallo allemaal,

Een schets van de situatie :
Heb een aantal jaar geleden op een betonnen vloer in onze nieuwbouwwoning een egaliseermiddel gegoten. Toen die was opgedroogd vertoonde die overal klein putjes, precies alsof kleine luchtbelletjes zijn opengesprongen met klein gaatjes als gevolgd. Hebben toen toch besloten om met epoxy verf daarover te gaan met de hoop dat de gaatjes zich gingen opvullen met de verf, niet dus ! Nu hebben we een lelijke vloer met overal die kleine gaatjes waarin ondertussen al het vuil zit.

Vraag:
Kan ik over de epoxy verf gewoon terug egaliseren en daarna met epoxy verf overgaan? Het egaliseren had mij in de tijd veel geld gekost. Zou ik dit nu kunnen doen met een cement papje om alle oneffenheden weg te werken? Had gedacht aan een deel fijn zand en een deel cement en water om het heel vloeibaar te maken.

Dank
 

Pepjo

  • #2
Ik denk niet dat egaliseer op een dergelijk glad oppervlak houdt, eerlijk gezegd. Kan je er niet alsnog een dikke laag 2-componentencoating overheen doen ?

De coating die wij hadden in ons vorige huis trok oneffenheden tot en millimeter of 3/4 strak. Laat je wel informeren over hechting aan je huidige vloer !
 

SaddieN

  • #3
En nog even over die kleine gaatjes: dat komt volgens mij door of een te dikke laag egaline (kan je voorkomen door te ontluchten met een ontluchtingsroller) of een te waterige egaline. Dat laatste is bij ons gebeurd.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Wanneer u het echt mooi wilt krijgen moet de vloer opgeschuurd worden en opnieuw in de epoxyhars gezet worden.
 

Chrisz3

  • #5
Met wat kan ik de vloer opschuren? Ik veronderstel dat dat niet met een eenvoudig schuurmachientje gaat.
 

SaddieN

  • #6
Denk dat je dat opschuren kan doen met zo'n grote schuurmachine die je kunt huren. Heb dat laatst eens gezien, maar geen idee wat voor schuurband erop zit. Heb ook gehoord over zandstralen, maar daar weet ik verder niks van.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #7
Bij een vloerenleggersbedrijf of een verhuurbedrijf zijn ze te huur.

Hebt u er geen ervaring mee laat het dan doen, het is geen werk voor een onervaren klusser.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu