Keilbouten in combinatie met gipswand

Forseti

  • #1
Hallo,

ik ben van plan dmv keilbouten een radiator aan een gipswand te bevestigen. Het is de bedoeling om de bouten in de bakstenen buitenmuur achter de gipswand te bevestigen, en de radiator aan het uitstekende schroefdraad op te hangen. Ik heb geen ervaring met keilbouten, en vroeg me af of deze bestand zijn tegen het moment wat je hiermee genereert; het schroefdraad zal een cm of 6 uit de bakstenen muur steken, voordat het uit de gipswand komt en de radiator eraan komt te hangen. De radiator zelf zal gevuld +/- 50 kg wegen.

Ik kan tot 4 bouten plaatsen voor bevestiging van de totale radiator (2 per L-console).

Ik heb ook wat gelezen over bevestiging met ankers aan de gipswand/rachels zelf, maar doe dit liever niet (heb niet zoveel vertrouwen in de kluscapaciteiten van de vorige bewoners, die de wand hebben geplaatst :? )

Iemand hier ervaring mee? bvd.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Er zijn verschillende soorten keilbouten, ga even naar een ijzerwarenwinkel.
Ook met houtdraadbouten en pluggen is het mogelijk de beugels op te hangen, er moet dan een pijpje over de bout gezet worden dat net zo lang is als de ruimte tussen de muur en de voorkant van de gipswand.
Met houtdraadbouten en pluggen hoeven de gaten niet zo groot geboord worden als met keilbouten, scheelt toch weer een paar mm.
 

Forseti

  • #3
Wat navragen bij de kenners leerde mij dat 4 m8 bouten voor deze toepassing ruim voldoende is. De radiator hangt inmiddels. Bedankt voor de input!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu