Kattenluik zonder gebroken staart?

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #1
Hoi,

In m'n achterdeur heb ik een standaard kattenluik zitten. Om daar te komen moet de kat door de deur naar de bijkeuken. Hier heb ik van één van de paneeltjes een kattenluikje gemaakt. Dit is echter een vrij zwaar ding, als er een kat doorheen gaat, klapt ie telkens precies op de kat z'n staart. Ik heb m'n kat (en die van de buren) nog niet horen klagen, maar erg fijn lijkt het me niet voor de beestjes. :) Iemand een idee hoe dit te verbeteren?



grtz
Henk
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #2
De kier aan de onderkant een staartdikte plus 2 mm geven.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Iets van het luik afzagen en er stukje een tochtstrip, met haren, voor een deur aan monteren.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #4
Stukje staart dat er tussen komt afknippen?
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #5
Mm, die tip met een harige tochtstrip kan wel eens nuttig zijn. Zomaar een stuk van het luik afhalen kan natuurlijk niet, want dat ziet er niet uit en zorgt voor nog meer tocht. Nu maar op zoek naar een witte tochtstrip, dat het niet te veel opvalt...

Zat zelf te denken aan een scharnier wat vertraagd terugveert, maar had geen idee hoe.

grtz
Henk
 

Pepjo

  • #6
Dat zou alleen met een soort gasdemper kunnen, en die hebben het nadeel dat het ook wat kracht kost om ze te openen : vindt de kat niet zo leuk.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #7
Met magneten kunt u het deurtje ook dicht houden tegen tocht, aan beide kanten van het luikje een gaatje boren, een rond magneetje erin lijmen en in de opening van de deur een metalen ring met een klein spaanplaatschroefje vastzetten, een kat kan wel zoveel druk uitoefenen dat hij/zij het luikje open krijgt, de magneten houden het luik op z'n plek.
 

Ron321

Vaste Beantwoorder
  • #8
Ik zou proberen een lichter deurtje te maken met dezelfde uitstraling.
 

Ruben_S

  • #9
Ben het met Ron eens.

Vervang het deurtje door iets wat minimnaal de helfd dunner is aan materiaal.. of gebruik bijvoorbeeld 2 dunne platen mdf of hardboard, waar je een stuk, schuinafgesneden shuim tussen plakt. Schuine kanten eventueel nog met vulspul bijsmeren en strak maken, schuren, en verfen.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #10
Allen bedankt voor de reacties. Waarschijnlijk ga ik het deurtje lichter maken, maar dan wel met een magneetje oid tegen de tocht.

Heb trouwens de laatste tijd het idee dat de twee katten die gebruik maken van het luik de staart nu sneller intrekken :)

Topic kan gesloten worden, als ik het veranderd heb, meld ik het nog wel.

grtz
Henk
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu