Kattenluik op het zuidwesten

Ralph075

  • #1
Momenteel ben ik me aan het voorbereiden om een kattenluikje te gaan plaatsen in de achterdeur. Deze deur ligt echter op het zuidwesten en met het Nederlandse weer maak ik me daar lichtelijk zorgen over.

Ik zit er niet op te wachten dat het luikje bij storm (en zeker in combinatie met regen) elke keer openwaait of klappert en aangezien de deur dus op het zuidwesten ligt is het de ideale stormvanger...

Heeft iemand tips om hier een handige oplossing voor te maken?

Luikjes met sensors e.d. wil ik niet, aangezien ik mijn katten zonder bandjes of riempjes naar buiten wil laten (i.v.m. veiligheid). Een kattenluik in de deur aan de andere kant van de woning is ook geen optie (ligt aan vrij drukke weg).
 

Fiesiekus

  • #2
Kan je aan de buitenzijde een klompenhokje tegen de achterdeur maken?

Hier in Noord-Holland waait het nu al straf; we noemen zo'n hokje een "klompehossie". Is dus aan de zijkant open en houdt de wind tegen. Kan je daarin ook jassen, tassen en je klompen neer zetten en vangt je kattenluik geen wind meer.
 

Ralph075

  • #3
Kijk, dat is nog eens een tip. Daar was ik zelf niet opgekomen.
Bedankt, ga waarschijnlijk een mooi mini-klompehossie maken voor de katten (en ze vervolgens leren om klompen te dragen ;-) )
 

Kvido

  • #4
Nou, hier een hondenluik op het zuidwesten. Bij sterke wind en zeker bij de laatste winterstormen waaide die hier regelmatig open en de wind liet zo ook de deurmat opwaaien tot 2 m verderop de kamer in. Leuk.
En ook was het nogal een opgave om de hond te leren dat ie niet iedere keer hoefde te blaffen als de luik openwaaide en de deurmat vloog... :lol:

Hier lossen we dat zo op dat we tijdens de slechte-weer-dagen allebei de kliko's voor de deur laten staan. Niet fraai maar een klompenhokje zou hier niet passen.
 

Fiesiekus

  • #5
@Ralph075:

Liggen ze er ook zo bij:



 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu