Kast aan muur bevestigen

JoJo71

  • #1
Wij hebben een nieuwe kast gekocht, en willen die nu aan de muur bevestigen. Alleen is er een probleem: we hebben een vrij forse plint, dus de afstand tussen de muur en de kast aan de bovenkast van de kant is ook vrij fors. Nu zit er bij de kast wel standaardspul om de kast te kunnen bevestigen, maar de achterkant van de kast is alleen maar zo'n dun stukje board, en de schroef moet echt enorm lang zijn om het gat van de plint te overbruggen en ook nog in de plug te vallen. Dat kan nooit de bedoeling zijn. We hebben gekeken of we aan de achterkant onderaan de kast een stuk kunnen zagen waarmee hij dan over de plint valt, maar dat is geen optie. Weten jullie een goed alternatief?
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #2
Is het een optie om een stuk van de plint weg te halen?

Hoe diep is de plint?
 

JoJo71

  • #3
Als dat echt zou moeten wel, maar het heeft niet mijn voorkeur. Als ik ooit die kast niet meer op die plek wil, dan heb ik daar geen plint meer. De plint is 2 centimeter, om en nabij.
 

StefanD

  • #4
Je kunt toch gewoon een blokje hout van 2 cm tussen de kast en de wand plaatsen en daar de schroef doorheen schroeven? (Ik neem aan dat deze schroef alleen nodig is om te voorkomen dat de kast omvalt, niet om hem op te hangen.)
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #5
Precies.
Dus zo enorm lang hoeft die schroef dus niet te zijn.
Gebruik een brede ring onder de kop van de schroef zodat hij niet door het hardboard heen getrokken wordt.

Zet de kast neer en stel hem waterpas en boor met een klein boortje door het hardboard op de muur voor het aftekenen van de gaten.
Markeer de hoeken van de kast op de muur met zacht potlood zodat je de plek makkelijk terug kan vinden.
Lijm of tape de blokjes hout, waar al een gaatje in zit dat groter is dan de dikte van de schroef vast aan de achterkant kast.

Gaten en pluggen in muur en vastschroeven maar.
 

JoJo71

  • #6
Er zitten bij de kast al blokjes om tussen de kast en de muur te doen, maar die vallen voor het oog weg in de kast. Tussen dit blokje en de muur zit dus nog 2 centimeter extra.

Dit is een stukje uit de bouwtekening. De huidige schroeven zijn 5 centimeter, maar dat lijkt echt te kort dus.

 

StefanD

  • #7
Dan doe je er nog een blokje bij, of je neemt een dikker blokje. En je neemt een paar schoeven van 7cm.
 

JoJo71

  • #8
Iemand hier opperde om de bovenkant van de kast vast te maken aan de muur met een L-vormig ijzeren ding, waarvan je dus het ene deel boven op de kast schroeft en het andere in de muur. Is de ene optie beter dan de andere?
 

StefanD

  • #9
Qua stevigheid niet, maar je ziet zo'n haak wel boven de kast uitsteken.
Omdat je aangaf dat er al een bevestiging-setje bij de kast is geleverd zou ik die gebruiken en er gewoon een blokje tussen zetten.
 

JoJo71

  • #10
Ah ja, dat is natuurlijk wel zo. Al zie je dat blokje ook wel aan de zijkant, want die staat niet tegen een muur ;-)
Okee, dan nu eerst even die blokjes regelen ergens! Dank jullie!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu