Kapstok trekt de pluggen met schroeven uit de muur

Jgoor

  • #1
Hallo,
In een van de threads genaamd "Pluggen met schroeven trek ik zo uit stenen muur" herken ik e.e.a. maar net iets anders:

Ik heb een kapstok welke lijkt alsof een deel van een circel even uit de muur komt. (ofwel: een gebogen stang welke met beide uiterste kanten tegen de muur bevestigd is)
De bevestiging is met bijgeleverde pluggen en schroeven op een tussenmuur, welke in dit geval gipsbeton is. Slappe muren dus.
Jassen wegen nogal wat (zeker de winter varianten) dus dat ding hangt nu iets schuin naar beneden en ik verwacht dat'ie binnenkort helemaal ter aarde stort.
Nu is de constructie al niet zo dat de krachten netjes verdeeld worden maar goed, blijkmbaar zou dit moeten kunnen (zei het in een steens of betonmuur)

Wat kan ik nu het beste doen? Ik las in bovengenoemde thread dat een keilbout een steen uit elkaar kan drukken, dus met gipsbeton lijkt het me al helemaal niets.
Is een chemisch anker een idee? Geeft weinig druk maar hecht zich wel (volgens mij) aan gipsbeton.
Of zit ik fout?

Help graag!
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Er zijn speciale pluggen voor gipsbeton deze moeten het wel houden.
Keilbouten zijn hiervoor dacht ik niet geschikt.
 

Hein Weijers

Vaste Beantwoorder
  • #3
Als die speciale pluggen niet houden kun je altijd nog eerst een mooie plaat tegen de muur bevestigen met een voldoende aantal schroeven en daarop de kapstok.

Groeten, Hein
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #4
Ik zag pas een fabrikant die had er een staaldraadje bijgelevert zodat in het midden van de boog een staaldraadje naar het plafond liep, zodat het zwaarste deel gedragen werd door het staaldraadje.
't Is maar een idee, misschien heb je er wat aan.

Vr Gr
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Het staaldraadje kan ook in de muur net onder het plafond, vaak zit er in woningen kanaalplaatvloeren waar je met een gewone klopboormachine geen gat in kunt krijgen.
 

Kees61

  • #6
Ik heb zelf goede ervaringen met een spuitanker. Dat is een koker (voor in een kitspuit) met twee componenten er in, die in de spuitmond gemengd worden. Je moet even doorspuiten totdat het goed gemengde er uit komt en dan achter elkaar de gaten volspuiten en de bevestiging er in stoppen. Het wordt zo hard als kiezelsteen.

Je kunt er bijvoorbeeld een stukje draadeind in steken en als het hard is dan schuif je de kapstok er overheen en zet er een dopmoer op. Met een beetje moeite is het draadeind er ook nog uit te schroeven en dan kan je er een gewone bout in draaien.

Ik ken iemand die het gat volspuit en er dan een plug in steekt en het later gewoon vastschroeft maar daar heb ik zelf geen ervaring mee. Voor een slechte muur is een spuitanker het einde.
 

Ron321

Vaste Beantwoorder
  • #7
Je zou ook van die rubber pluggen kunnen gebruiken waar draad in zit.
 

Syrrah

  • #8
Kun je niet de gaten opvullen met een soort gips, gasblokkenlijm of een mortel, dan de plug erin doen en laten drogen, en de volgende dag de schroef erin doen, een soort van een chemische plug alleen, goedkoper en simpel?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu