Kantopsluiting

Ruud67

  • #1
Beste klussers,

ik ga deze week natuursteen tegels leggen in de tuin. Nu komen daarlangs verschillende materialen als siergrind, gras en tuinaarde naast. De kantopsluiting kun je ook in natuursteen of beton doen, maar ik wil een 'naadloze' overgang. Dus ik zoek een manier of product om dit op te lossen. Nou weet ik dat je allerlei hele dure producten hebt als Corten staal, gecoat staal en kunststof strips, maar ik vind het wat onzinnig om zoveel geld uit te geven aan iets wat je straks niet meer ziet. Als het in het zicht zou zijn dan vond ik het geen probleem. Weten jullie nog een goede manier of product om dit netjes op te lossen?

Alvast bedankt,

groet, Ruud
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
De opsluitbanden onder de rand van de tegels leggen.

 

Ruud67

  • #3
Beste Jan,

Ja, dat dacht ik ook met mijn simpele verstand. Een stratemaker adviseerde mij echter dit niet te doen omdat dit te veel zou gaan schuiven? Ben blij dat jij dit ook zo zegt, want dan ga ik dit misschien toch op deze manier doen!
Ik was ook een beetje aan het internetten en kwam een kunststoffabrikant tegen die alle kleuren kunststof op rol kon leveren, vanaf een hoogte van 150 mm met een maximale dikte van 3 mm. Dan zou je toch ook een strakke overgang kunnen maken?

groet, Ruud
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
De tegels zijn zo zwaar dat schuiven m.i. niet mogelijk is.
 

Droid

  • #5
Mocht je toch iets tegen afschuiven willen dan zou je een stukje kunnen laten zetten in de vorm van een z wat je achter de band haakt:
Code:
_____|
|
Maar het lijkt mij ook overbodig.
 

Ruud67

  • #6
Heren,

Ik ben overtuigd. Er gaat gewoon een opsluitband onder! De tegels zijn 50 x 50 cm en 3 cm dik. Het lijkt mij niet dat dit gaat schuiven!
Bedankt voor het meedenken en overtuigen :prima:

groet, Ruud
 

Jelmer

  • #7
Als je er een opsluitband onder zet, heeft dit totaal geen zin. Weggegooid geld lijkt mij. Het doel van een opsluitband is het opsluiten van de bestrating, zodat het niet gaat verschuiven. Als je deze eronder plaatst, kan de bestrating alsnog gaan schuiven. En ander bijkomend nadeel is, dat als je terras verzakt, zakken de tegels die op de banden liggen niet, zodat het erg vreemd lijkt.

En neem maar van mij aan dat 50x50 tegels ook wel kunnen schuiven.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #8
Opsluitbanden dienen toch ook om uitspoelen van zand onder bestrating te voorkomen ?
Als de banden niet toegepast worden wordt het zand bij de randen weggespoeld en gaan de tegels inderdaad verschuiven, met opsluitbanden is dit te voorkomen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
2

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu