Kanaalplaatvloeren/plafond

Paultjehh

  • #1
Hallo mede klussers,

ik heb een probleem met het maken van de plafonds in mijn nieuwe huis, als vloer liggen er gewoon kanaalplaten maar ik weet niet hoe ik daar nou een mooi plafond van onder tegenop gemaakt kan krijgen, iemand ideeën of ervaring mee? ik hoor het graag !!

alvast bedankt
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Je kan het (laten) stucen of een rachelwerk tegenaan maken en gipsplaten ertegen. Of een spanplafond eronder, of een systeemplafond, genoeg mogelijkheden! Dus wat wil je precies?
 

Paultjehh

  • #3
Direct tegen de kanaalplaten stucen lijkt mij geen goed plan, maar dat rachelwerk met daarna gipsplaten ertegen, kunnen die latten ed. gewoon tegen de kanaal platen opgeboord worden of moeten die dragend in de muur bevestigd worden of hoe werk dat dan precies?
 

Droid

  • #4
Kan aan de kanaalplaat gehangen worden. Even opletten dat je in de ruggen boort en niet in het kanaal.
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #5
De kanaalplaten kunnen zonder probleem worden gestuced. Je verliest dan veel minder hoogte, dan wanneer je met rachels en gipsplaat aan de gang gaat.

Ook als je er gipsplaten tegen aanzet zul je ook nog moeten stucen om een echt mooi en vlak resultaat te krijgen.

Persoonlijk zou ik gewoon een stucadoor laten komen en de kanaalplaten glad laten pleisteren. Of eventueel een schhuurwerkplafond erin.
 

Paultjehh

  • #6
Oke alvast bedankt voor jullie reacties, ik denk dat ik voor rachels ga met daarna de stucplaten er tegenaan, maar dus dat kan gewoon tegen de kanaalplaten aangboord worden of heb ik dat fout begrepen?
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #7
Dat kan er zo tegenaan. Je zult het rachelwerk alleen wel uit moeten vullen. Kanaalplaten liggen namelijk nooit vlak. Dat is ook de reden waarom er een v groef aan zit.

Doe je dit niet, dan kun je alsnog een dikke stuclaag aanbrengen op je stucplaten.

Dit is ook de redenw aarom ik adviseer het plafond gewoon te laten stucen door de stucadoor. Je hebt een mooi eindresultaat en qua kosten zal het niet veel gaan maken.
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #8
Als men boort in de kanaalplaat vloer, juist wel in de kanalen boren, tpv de dammen ligt de voorspanwapening, die dan aan gort geboord wordt. De onderschil van de kanaalplaatvloer varieert van 30 mm tot 45 mm, Dit is voldoende om een plug van 6 mm en strook te bevestigen
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu