Kan ik mijn water indicator demonteren?

Zwarte Kat

  • #1
Hallo klussers,

Onze Ikea Whirlpool DWF B00 vaatwasser begint middenin zijn programma, tijdens het afpompen, te piepen. Het start ledje knippert dan 4 keer.

Er staat geen water op de bodemplaat. Na het lezen van enkele discussies op dit forum lijkt het me waarschijnlijk dat de water indicator het probleem is. Ik vond het rooster voor de WI er ook erg vies uitzien. Ik heb de machine een sodabad gegeven zoals elders op het forum wordt beschreven. Dit heeft helaas niet geholpen.

Het rooster voor de water indicator ziet er nog steeds een beetje vies uit. Mijn vragen: kan ik dit rooster losmaken? Zo ja, hoe moet ik dat doen zonder de hele machine naar zijn grootje te helpen? Kan ik de water indicator er ook uithalen?

Mijn idee is namelijk dat het misschien helpt als ik het rooster (en evt. de WI) los in een sodabadje kan reinigen en eventueel voorzichtig afborstelen. Of is dat een slecht idee?
 

Gericom

  • #2
Waterindicator met een afwasborstel goed 'schrobben' tot aanslag/vuil weg is. Waterindicator niet loshalen en zeker niet in soda leggen, want dan gaat de microschakelaar zeker naar z'n grootje... Onderzijde bodemfilter ook goed reinigen. als probleem blijft, dan kan ook de kabel nog slecht contact maken.

Succes.
 

Toon

  • #3
Graag vermelden:

Bauknecht/ Whirlpool: het typenummer én vooral de 12-cijferige NC-code (85....) of het servicenummer.
Staat bij vaatwassers op de rechterzijkant van de deur.
 

Zwarte Kat

  • #4
Het servicenummer is 8542 406 01810. Achter de aanduiding DWF B00 staat nog 800 793 44, is dat het typenummer? En achter het servicenummer staat 38 0524 002659.

Ik moet de WI dus niet in een sodabad leggen maar kan ik wel het roosterje losmaken? Ik heb hem nog eens schoongeborsteld maar dat helpt niet. Zou hem graag eens echt goed schoonmaken en kijken wat voor smurrie er nog achtergeplakt zit.

Nog wat extra info over wat er gebeurt: de machine start zijn programma en gaat eerst spoelen. Dan, tijdens het pompen en nog voordat het blokje is losgeworpen, gaat hij piepen. Als ik hem nog even aan laat staan, stopt het pompen maar gaat het piepen door. Als ik dan in de machine kijk, is het water nagenoeg helemaal weggepompt. Er staat nog een klein beetje water in de afvoer onder de bodemzeef maar dat is volgens mij normaal. Ik heb dus de indruk dat de pomp goed werkt.
 

Henny

  • #5
Om de Water Indicator te demonteren, zal je de machine eerst moeten uitbouwen.
Verwijder het keukenfront en de metalen plint van de machine.
Leg de machine enigszins schuin naar achteren (onder het aanrechtblad)
en demonteer de metalen onderplaat door twee schroeven aan de voorzijde los te draaien.
Je kan de metalen plaat (pas op is zeer scherp aan de randen!) nu naar voren trekken.
De WI kan nu uit de filterbak gehaald worden, door deze een kwart slag te draaien. (eerst ontgrendelen)
Je kan de WI in een sodaoplossing leggen, zodanig dat de microswitch niet nat wordt.
Indien nodig, vervang de Water Indicator.
Bestelnummer WI: 4812271258556 (ca. 20 euro)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu