Kan dit kwaad? kiertjes gedicht douche leiding

Mike3

  • #1
Beste mensen, Ik heb een vraagje,

Ik heb absoluut geen verstand van klussen maar ben zinds kort verhuisd naar mijn eerste woning. Nu was het zo doordat de woning een beetje oud is zaten er nogal veel gaten en pluggen in mijn muren waarna iemand mij geholpen heeft deze te verwijderen en te dichten. De persoon die mij geholpen heeft met de wandgaten was zo vriendelijk om een beetje (wit) ''spull'' achter te laten waarmee ik zelf nog gaten zou kunnen dichten mocht ik ze nog vinden.

Terwijl ik in de badkamer bezig was met een paar gaatjes te dichten in de buurt van de douch knoppen ben ik erachter gekomen dat de douchknoppen een klein beetje ruimte over hadden aan de achterkant waar zowel achter de knop van het koude water als het warme water een water leiding aanverbonden zit. Ik vond de gaatjes niet mooi en besloot ze met mijn vingers te dichten met het witte goedje dat vanzelf hard wordt. Toen ik de ''gipsachtige pijp of mischien wel gietijzer die naar de warme douchknop eindigt aanraakte was deze gloeiend heet. Nou weet ik dat het te maken heeft met dat ik mijn handen met lauw water ben wezen wassen. Maar achteraf gezien denk ik bijzelf had ik die kiertjes om de leidingen heen in de achterkant van mijn douchknoppen nou maar niet gedicht want ik weet helemaal niet dat kwaad kan. Ik heb dus ruimte om de 2 buizen gedicht dus de leidingen zitten nu letterlijk vast aan het douchknop systeem dat er hangt. ben ik hier de fout ingegaan en kan dit vervelende gevolgen hebben wanneer de buis naar de warme knop heet wordt?

Ik hoop dat ik mijn vraag duidelijk heb gesteld, Als mijn vraag niet geheel duidelijk is zal ik morgen een foto maken en aan de hand van de foto uitleggen waarover ik nu achteraf zit te denken of het kwaad kan. ( Ik ben op dit moment niet thuis anders had ik er gelijk een foto van geupload. )

Ik hoop dat ik niet teveel schade heb aangericht met deze impulsieve handeling maar als het geen kwaad kan is dat alleen maar een opluchting gezien het nu al gebeurd is.

Alvast bedankt voor een reactie.

Vriendelijke groet, Mike
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Upload maar even een foto want zo begrijp ik er ook niks van.

een pijp die heet word door dicht smeren met gips??
 

Mike3

  • #3

De groene circle is de opening in het douch kraan systeem waar de buis doorheenloopt die afentoe heet word ( Wanneer ik bijvoorbeeld mijn handen was met warm water. ) Zoals u ziet heb ik deze opening volledig dichtgesmeerd met hetzelfde matriaal waarmee je gaten dicht in wanden. Ik weet dat het niet nodig was geweest gezien het niet om een gat gaat op deze foto maar een opening. Ik ben absoluut niet technies en heb het gewoon met mijn vingers erin gesmeerd maar nu heb ik er wel spijt van gezien ik bang ben dat door de warmte van de buis het geharde gesmeerde spull mischien door de warmte zou kunnen krimpen waardoor het schaden aan kan brengen aan de buis zelf of het douch kraam systeem? Ik ben me pas zorgen gaan maken hierover toen een vriend zei: volgens mij had je dat beter met iets kunnen dichten wat nietzo hard word maar speciaal voor de badkamer is. Achteraf gezien had ik het beter kunnen laten aangezien ik me nu zorgen maak erover maar het zit eral in en het is keihard geworden dus het enige wat ik hoop is dat het geen kwaad kan. Als ik weet dat het geen kwaad kan wat ik op de foto dichtgesmeerd heb kan ik mijn gedachten weer loslaten van het onderwerp maar voorlopig ben ik er nog een beetje bezorgd over. Als ik de tijd terug zou kunnen draaien had ik deze openingen in het douch kraan systeem niet dicht gemaakt gezien die openingen bedoeld zijn voor de 2 waterleidingen die daarop aangesloten zijn, een voor warm water en een voor koud water. Deze foto van de buis en de met groen omcircle dicht gemaakte opening zijn voor het koude water. Aan de linker kant zit een buis voor warm water die op dezelfde manier is aangesloten als op deze foto, het enige verschil is dat op deze foto de buis aan de bovenkant van het douch kraan systeem is aangesloten en aan de linkerkant ( niet aanwezig op de foto ) aan de onderkant. Maar dat is omdat deze opening schuinboven zit waarscheinlijk omdat het makkelijker was met de uitgangspunt van de leiding en de leiding van het warme water heeft gewoon toegang tot exact dezelfde gat maar dan aan de onderkant van het douch kraan systeem. Ik denk dat als je deze foto ziet je gelijk kan zien wat ik gedaan heb en voor mijn gemoedsrust zou ik graag willen weten of dit enigsinds kwaad kan als ik bijvoorbeeld vaak douch met warm water of de warme kraan gebruik wanneer deze buis ( omcirceld met rood ) steeds heet wordt.

Bedankt voor het lezen en uw reactie.
Vriendelijke groet, Mike
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #4
Je kunt met een gerust hart weer gaan slapen.
Dit kan geen kwaad voor de waterleidingen.
Hooguit zal het spul waar je het mee opgevuld hebt, na verloop van tijd er weer uitvallen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu