Kalkzandsteen op betonvloer

DeVoTioN

  • #1
Wij hebben in ons huis alle tussenwanden verwijderd. Deze waren van hout met stro ertussen. Rommel dus.

Het huis heeft betonnen vloeren (gewapend 19cm) op elke verdieping. en alleen de zijmuren zijn dragend. Deze zijmuren zijn ook van beton.

Nu willen wij nieuwe tussenwanden gaan plaatsen van kalkzandsteen lijmblokken.

Echter vraag ik me eigen af of de betonvloeren dit wel kunnen houden aangezien er 4-5 keer zoveel gewicht opkomt als met de houten wanden.

Bouwjaar huis is 1967

Graag jullie mening hierover :)
 

Sjaan Smit

  • #2
Constructeurtje/Aannemertje naar laten kijken. Niet vanaf hier te beoordelen....
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Ts lijkt me toch een volwassen man hoor, een volwassen antwoord zou prettig zijn.
 

Chathanky

  • #4
Als de vragensteller 2.10 lang is worden het vanzelf constructeurtjes en aannemertjes en wordt Jan Smit weer Jantje Smit :mrgreen:
Is de vragensteller klein of noermaal van postuur is het een aannemer of een constucteur.

Wat je moet weten is wat de draagkracht van de vloer is per m2. Een vloer van 25 cm gewapend beton kan best een kalkzandsteenmuur dragen, onder de 10 cm kan het heel anders zijn.
 

Ralph

  • #5
Zo goed als zeker kan het niet, het is idd te zwaar. Poroton blokken kan wel, die zijn stukken lichter. Andere alternatieven zijn cellenbeton blokken en porisostenen om maar eens wat te noemen.
 

Sjaan Smit

  • #6
@Jan;Tis toch duidelijk wat ik bedoel? Daar gaat het toch om?

@Chathanky; Humor.. :wink: Jij hebt tenminste wel humor,kan niet van een ieder op dit forum gezegt worden....
 

Tterpstra

  • #7
Als je zonder een constructeur te raadplegen, voor zekerheid wil gaan (Wat ik je zou aanraden) kan je het beste een nieuwe wand maken van houten of metalen staanders en deze te bekleden met gipsplaten. De wanden met metaal-profielen wordt in vaktaal MS-wanden ofwel MetalStud wanden genoemd. Tussen de houten of metalen staanders kan isolatiemateriaal worden aangebracht en heel gemakkelijk elektra-leidingen worden aangebracht en dozen voor elektra worden geboord in de gipsplaat.
Wel opletten voor de geluidwering van deze wanden, als je even googeld kan je hierover alle info voor downloaden. (Een dergelijke wand is dan namelijk niet zwaarder dan de wand die je al had)
 

Hansdennekamp

  • #8
Onze jan is vooral goed in het niet antwoord geven helaas. jammer. hele tijd maar zeggen dat er niemand beoordeeld mag worden op zijn/haar werk en verwijzen naar constructeurtjes en architektjes omdat dit forum daar niet voor bedoeld is. Wel zie ik steeds allerlei sponsorreclames tussen de berichtjes door. Als je dus blijkbaar maar genoeg geld neerlegt dan mag er wel het een en ander.
 

Tiho

  • #9
Die reclame zie je alleen als je niet ingelogt bent hoor :idea:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu