Jetstream-pomp van bubbelbad .

Bobbob

  • #1
Ik heb onder mijn kimbinatie jet/bubbelbad een PVC-sentrifugaalpomp die de jets bediend van water , omdat deze pomp stuk is wil ik ze verwangen door een pomp met dezelfde eigenschappen maar wel met een INOX-lichaam omdat deze minder gevoelig zijn voor kalkaanslag , ik gebruik nml. bronwater dat in onze streek zeer kalkrijk is . Bijkomend probleem is dat de wateraansluitingen voorzien zijn voor groot debied TTZ.: een ingangsdiameter van 65mm en een uitgangsdiameter van 48mm ,Beiden gemeten op de buitendraad . De motorwaarde is 230V 900Watt . Kan iemand mij een producent aanwijzen die deze pompen in zijn assortiment heeft ?

Bob
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Lees even de forumregels, adressen worden hier niet verstrekt.
 

Bobbob

  • #3
Een adres hoeft niet , een naam is ook al genoeg , of een sponsor zoals hierboven :wink: .
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #4
Https://www.google.com/search?q=kombinatie+jet%2Fbubbelbad+een+PVC-centrifugaalpomp
 

Bobbob

  • #5
Toch niet , 99% van de pompen met de juiste invoer en uitvoer-maat hebben een voorzet-filter voor zwembaden , die ik niet nodig heb , bovendien zijn ze in pvc en ik zoek inox , ik ga er een op maat laten maken bij de voedingsindustrie . dat zal me wel het dubbele kosten maar die zijn dan ook onverslijtbaar . ik vind het spijtig dat ik veel geld heb uitgegeven aan dat bad en toch nog met speelgoed opgezadeld zit , de eerste problemen deden zich voor na 3 maand nml de pneumatische bediening ging stuk en werd onder garantie vervangen waarbij de technieker zei dat die vorige bediening niets waard was ??? Een maand verder zat de motor de eerste maal vast door kalkaanslag op de motoras , na deblokkering en een maand verder was het weer hetzelfde , en de laatste maal was ze per totale , na autopsie heb ik gezien dat de pvc van de waaier ter hoogte van motoras gewoon gesmolten was en na afkoeling zat alles vast , daarom wil ik nu een inox model die al wat beter tegen de warmte kan . Als ik een oplossing heb gevonden laat ik het zeker weten . in afwachting : bad met PVC-pomp NIET KOPEN .Dankzij je hint naar zwembadpompen denk ik dat ik daar mijn type zal vinden :D .

MVG Bob
 

Vinnie11a

  • #6
Hallo, Bobbob welk merk bad of pomp heb je ?
 

Bobbob

  • #7
Ik denk dat ik hier geen merken mag noemen :? maar op aanraden van vriend/ingenieur zal ik terug een PVC - pomp moeten aanschaffen omdat alleen deze pompen tegen het agressieve badwater bestand zijn . Aangezien ik 3-fazig ben aangesloten op het net zal het dan ook een 3-fazige motor worden zonder condensator :D , deze heeft dan ook wat meer startkracht , voor de rest zijn ingang en uitgang van dezelfde diameter waardoor ik een reductie op de uitgang zal moeten zetten met als resultaat dat ik wel een beetje aan debiet zal moeten inboeten . De pompwaaier is er een van het gesloten type zoals een schijfrem van een auto , deze hebben een hoger rendement , de vorige was er een met open waaier .De dichting van de oude pomp was in bakkeliet , nu zal dat in ceramic/carbon zijn zodat de kalkaanslag minder is . De nieuwe pomp is er ook een voor continu gebruik waar de vorige van tijdelijk gebruik was , Max 20min . De prijs is er ook naar : 348€ + BTW :shock:

BOB
 

Vinnie11a

  • #8
Merk verwijderd is een hele goede pomp en neem geen inox want die zweten heel erg
en dan wordt het heel vochtig onder je bad.
Dikwijls zo erg dat alles onder de zwarte schimmel komt te zitten.
En kunststof pompen maken ook bijna geen herrie.

M.vr.gr. Vinnie
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu