Isoleren zoldervloer jaren 30 huis

Arsi

  • #1
Wij hebben net een jaren 30 huis gekocht wat helemaal opgeknapt moet worden. Aangezien het stucwerk tegen het plafond van de 1ste verdieping helemaal gescheurd is en je met een vinger door de matje met beton/stro kan prikken en de houten vloer op zolder moet worden vernieuwd willen we het helemaal gaan vernieuwen, op de houten balken na dan.

De zolderverdieping zal voorlopig niet als kamer gebruikt worden maar gewoon als opslag - we willen wel de warmte graag binnenhouden op de 1ste verdieping en direct de electra in verwerken.

het is onze bedoeling om gipsplaten er in te leggen. Met op de zolder underlaymentplaten en daar tussen de isolatie en electra

Hoe kunnen we dit het beste aanpakken ook qua/soort isolatie?
 

StefanD

  • #2
Ik heb dit zelf in mijn jaren 50 woning gedaan met steenwol.

Nog wel een tip: kijk even of de balken stevig zijn. Bij mij zijn die maar 14 cm. hoog en ze bogen vrij veel door. Bij wijze van test iemand laten springen op zolder en toen zat er bijna 1 cm. beweging in.
Ik heb daarom extra balken tegen de bestaande balken aan gelijmd en geschroefd, waardoor de vloer veel steviger is geworden.
 

Arsi

  • #3
Hi stefan bedankt voor de tip maar naar eigen weten zijn de balken wel van een flink formaat en degelijk.

Maar de constructie die we bedacht hebben is die wel juist, moeten we nog wat toevoegen van een folie ofzo?
 

StefanD

  • #4
Als je de zolder ook (enigszins) verwarmt, dan hoef je geen folie te gebruiken. Is de zolder echter steenkoud (zoals buiten), dan is dat wel verstandig.

Reden daarvoor is dat de bovenkant van de zoldervloer dan ook erg koud kan worden. Vocht van de kamer eronder kan dan condenseren tegen de onderkant van de vloer, waardoor je vochtproblemen kunt krijgen.
 

Arsi

  • #5
Heel erg bedankt Stefan, voor je antwoord
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu