Isoleren verwarmingsbuizen

Rmp123

  • #1
Beste mensen,

Sinds kort hebben wij erg veel last van loeiend hete verwamingsbuizen door ons huis. Dit is door de flat waar ik woon een centraal systeem die niet uit kan (zolang iemand zijn verwarming aan heeft staan). Nou is dat in principe geen groot probleem, op een paar kamers zoals de slaapkamer na en hier wil ik deze buizen dan ook isoleren zodat de kamer gewoon normale temperatuur blijft.

Ik heb zelf nog nooit iets hoeven te isoleren en ben ook niet echt thuis in verschillend soorten isolatie materiaal op verwarmingsbuizen. Mijn vraag is dan ook, welk soort isolatie materiaal is hier het meest geschikt voor (hoeft verder niet perse het beste van het beste zolang het maar een groot deel van de hitte tegenhoudt). Bij veel doe-het-zelf zaken heb je al redelijk goedkoop materiaal voor 1,50/2 euro de meter alleen vraag ik me af of dit wel echt goed werkend materiaal is.

Het gaat dus niet om energie besparing maar puur om de hitte in de buizen te houden (en dus de kamer op normale temperatuur te houden).

Ik hoor graag jullie ideeën.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Ik zou eens in overleg gaan met de VVE of met de verhuurder, het is niet normaal dat u opeens last hebt van gloeiend hete buizen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu