Isoleren van kelderwanden en vloer

Ceesvandewerken

  • #1
Onder mijn woning heb ik een ruime betonnen ongeïsoleerde kelder, waar ik tot op heden niets mee doe. De kelder is voorzien van 5 raampjes voor daglicht en ventilatie. Het plafond van de kelder is niet geïsoleerd waardoor ik enerzijds veel energie verlies (vloerverwarming van de begane grond) maar anderzijds ook de kelder droog houd.

Ik ben van plan om de kelder bewoonbaar te maken, door mechanische ventilatie aan te brengen en de wanden en vloeren te isoleren.

Op de vloeren zou ik 60mm PIR drukvaste isolatie platen willen leggen, een dampdichte folie en vervolgens een 10 mm dikke anhydriet gietvloer.

De wanden zou ik willen isoleren dmv vurenhouten regels, met 60mm steenwol isolatie daartussen, een dampdichte folie en vervolgens gipsplaten 12,5mm dik.

Mijn vragen:
1 Wat te doen met de binnenwanden in de kelder ivm koudebruggen?
2 Is bovenstaande opbouw bouwfysisch in orde?
3 Moeten de voorzetwanden voorzien worden van een luchtspouw?
4 Zijn er kostengunstiger methoden?
 

Fiesiekus

  • #2
De vraag is wat je met de ruimte wilt gaan doen en hoeveel verwarming je nodig hebt zowel met als zonder deze zeer uitgebreide isolatievoorzieningen.

Overigens klopt de opbouw wel. De binnenmuren zouden dan ook tot een bepaalde hoogte geïsoleerd moeten worden om het eventuele effect van koudebrug te voorkomen. Hoewel ik me afvraag hoeveel te koud de grond nu eigenlijk is. Ik dacht (afh. van de locatie) dat in Nederland 12 C een gemiddelde grond-T zou zijn. Dat zou u nu (zonder vloer/wandisolatie) kunnen meten met een thermometer op het beton en een pluk isolatie erop. Dan meten.
 

Ceesvandewerken

  • #3
Il wil de ruimte gebruiken voor:
-Badkamer,
-logeerkamer
-werk/speel/tv-kamer

De vloertemperatuur is inderdaad zo'n 12 graden: te koud aan je voeten.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu