Isoleren met parels bij 'hoge' kruipruimte?

Bembi

  • #1
Hallo,

vandaag had ik een adviseur op bezoek voor isolatie van mijn vloer. Het ging over hr++ parels of pur-isolatie. Mijn kruipruimte is plm 55-60 cm diep.

Vraag: zijn parels geschikt (bij een laagdikte van 15 cm) om zo'n ruimte mee te isoleren?

Ik vraag het hier omdat hij, voor hij de ruimte zag, zei dat parels bij zo'n relatief hoge kruipruimte niet zo geschikt zijn (itt pur). Toen bleek dat pur hier niet gaat (vanwege de constructie van de ruimte onder de vloer) zei hij dat parels wel geschikt waren. Ik vertrouw de man overigens wel hoor, maar ik wil het hier toch even navragen.

Vriendelijke groet, Topti
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Als u ook nog even vermeld waaruit de vloer bestaat is er misschien iets over te zeggen.
 

Bembi

  • #3
Dag Jan,

bedankt voor die tip. Het gaat om een volledig houten vloer, met daarop een dampwerende dunne folie, en daarop houtdelen met eikenhouten topping. De kruipruimte is dus plm 55 tot 60 cm diep, droog, goed geventileerd en de bodem bestaat uit droog zand.

Vriendelijke groet, Topti
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
Ik vraag me steeds af hoe goed moet zo'n ruimte worden geventileerd. Je gaat koude lucht onder de vloer door laten stromen dan denk ik heeft isoleren wel zin. Wat is het advies van de firma die het gaat aanbrengen?
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #5
Op de bodem isoleren heeft inderdaad niet veel zin. Isolatie doe je tegen de vloer aan, dan kan eronder de ventilatie blijven.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Kijk hier eens en zoek naar folie onder de vloer.
 

Bembi

  • #7
Hi wgb, IJkenhout, Jan,

de parels voelen direct warm aan als je je hand erop legt, dus het isoleert wel. Maar het bovenstaande van jullie was ook mijn idee:

a) die parels liggen te ver van de vloer af (de luchtlaag is te groot) om adequaat te kunnen reflecteren en

b) die kruipruimte wordt geventileerd, dus de lucht staat er niet stil (wat prima is). Maar ook de eventueel opgespaarde warmte wordt door de ventilatie weer afgevoerd.

Op naar een andere mogelijkheid, Jan, dank voor de tip! Dat ziet er betrouwbaar uit.

Groet, topti
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #8
Dat gevoel heeft niets met isoleren te maken. Leg je verschillende materialen een bepaalde tijd in een ruimte krijgen ze allemaal dezelfde temperatuur. Op het moment dat je aan die materialen gaat voelen klopt het gevoel niet met de temperatuur die in die ruimte heerst.
Was het maar waar dat het in huis zo warm wordt als polystyreen aanvoelt.

Er ligt een dampremmende laag in je vloer dat is een voordeel. Er is nu veeeeeel minder vocht transport naar je kruipruimte. Die ruimte zou je dus minder moeten ventileren volgens mij.
Laat je er bolletjes in spuiten krijg je een heel gunstige situatie. Gesimuleerd met stilstaande lucht in je kruipruimte.
Wat voor advies heb je gekregen wat betreft het ventileren.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu