Isoleren kruipluik

Rkommelt

  • #1
Graag tips voor het issoleren van een kruipluijk. Ikzelf zat te denken aan radiatorfolie of een stuk ondervloer van een laminaatvloer. Hebben jullie wellicht beter tips of advies wat wel of niet te gebruiken.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Kruipluik isoleren aan de onderkant met piepschuim, handig is iemand onder de vloer, die kan het stuk piepschuim aanbrengen met b.v. polymeerkit, werk altijd met twee mensen als er iemand onder de vloer moet.
De dotten polymeerkit kunnen vooraf op het piepschuim aangebracht worden, alleen aandrukken is dan voldoende om het hele luik er snel weer uit te halen.
 

Rkommelt

  • #3
Radiatorfolie of isolerende ondervloer zou je aan de onderkant van het luik dus niet toepassen?? Uiteraard gebruik ik ook tochtstrippen in het luik.
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #4
Radiatorfolie reflecteerd de warmte van een radiator, is dus niet van toepassing. Isolerende ondervloer dempt geluid en een klein beetje de kou van de ondervloer, is dus ook niet echt van toepassing.
 

Remsey

  • #5
Piepschuim is i.d.d. het beste tegen kou, kit wel de rand rondom de piepschuimen plaat met polymeren kit geheel af anders kruipt er condenswater tussen de plaat hout en de piepschuim. Dan wordt het zo'n vieze boel. Tocht blijft wel te voelen dan kun je beter de naden met een verwijderbare tape beplakken. Bijvoorbeeld aluminiumtape. Dan de mat er weer overheen. Zet de kopse kanten van de nieuwe plank in de menie tegen rot.
 

Rkommelt

  • #6
Bedankt voor de tips jongens! Hier kan ik wat mee!
 

MvanV

  • #7
ALs je ergens bij bouwwerkzaamheden een container ziet willen ze nog wel eens zaagreststukken van dakisolatieplaten weggegooid hebben. Die zijn ideaal voor dat soort dingen, die brokkelen niet zo als de bouwmarkpiepschuimplaten.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu