Isoleren buitenmuur wel of niet direct op de binnenzijde

Ovos

  • #1
Hallo,

We hebben een woning gekocht uit 1969 en nu willen we de ruimte boven de woonkamer gaan ombouwen tot slaapkamer. Nu ben ik er (ongeveer) wel uit hoe we het dak kunnen gaan isoleren, maar wat de buitenmuur betreft, zit ik nog met wat vragen. Ik heb op de site al wel wat dingen hierover opgezocht, maar ben er nog niet helemaal uit. Ik hoop dat iemand antwoord kan geven op de laatste vragen die ik heb.

Ik wil de buitenmuur aan de binnenzijde gaan isoleren met glaswolplaten dan wel spijkerflensdekens (Mijn voorkeur gaat uit naar het laatste omdat dit voorzover ik het kan beoordelen het makkelijkste is te verwerken). Ik zit nu nog met de vraag of ik het isolatiemateriaal rechtstreeks op de muur kan plaatsen of niet. Ik ben van plan het materiaal tussen een houten raamwerk te plaatsen, maar weet niet of ik dit raamwerk, met isolatie, nu wel of niet direct op de muur kan plaatsen. Mogelijkheid is immers ook om er een ruimte tussen te laten van 5cm voor ventilatie. Zoals ik het begrijp, is er sprake is van een dubbele muur met (niet geïsoleerde) spouw.

Welke optie adviseren jullie?
1. Damp-open folie (op binnenzijde buitenmuur) - Isolatie tussen houten raamwerk direct op folie (en muur) - dampdichte folie - gipsplaten ...of
2. Enkele stootvoegen uitboren in de binnenmuur(?) - ruimte van 5cm - Isolatie tussen raamwerk - dampdichte folie.

Ik hoop dat de vraag duidelijk is.

Alvast bedankt voor een reactie,

Groet
 

BeeTeeWee

  • #2
Van buiten naar binnen:

Gevelsteen
Isolatiemateriaal (tegen de steen aan, tussen de staanders)
DampREMMENDE folie (vocht moet wel uit het huis kunnen, niet terug)
Gipsplaat

Overigens kunnen je in plaats van houten balkjes ook metalen profielen krijgen (waarvan ik de naam niet mag noemen) en dat werkt zeker zo strak.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu