Isolatieplaat met aluminiumfolie spuitlakken

Holikidee

  • #1
Mijn zolder is afgewerkt met isolatieplaten met van voor een soort aluminiumfolie en achter glaswol. De platen zijn redelijk stijf, in ieder geval een stuk stijfer dan een glaswoldeken of zoiets. Is het mogelijk om zoiets te spuitlakken? Zo ja, waar moet je dan op letten, is er bijvoorbeeld speciale verf nodig of kan je gewoon een normale acryllak gebruiken? Kun je zoiets ubderhaupt zelf doen, en welk materiaal (compressor, spuitpistoor, masker) kun je dan het beste huren?

Graag wat tips! Bij voorbaar dank!
 

Fiesiekus

  • #2
Wel een heel bijzondere vraag! Aangezien het laagje van aluminium is, zou je in theorie met een metaalverf kunnen spuiten (compressor, verfpistool en verdunner noodzakelijk). Anderszins kan je overwegen gipsplaten te monteren en de hele handel te latexen in de door jou gewenste kleur.

Over hoeveel m² gaat 't?
 

Holikidee

  • #3
Het gaat om 48 m2. Gipsplaat of schroten is de andere optie. Maar omdat het voornamelijk om het optische gaat en de plater er, afgezien van de apollo-maanlander-zilverfolie-look, redelijk goed uitzien hoop ik op deze manier een hoop tijd te kunnen besparen.

Heb navraag gedaan bij de bouwmarkt probeerden ze me een doe-het-zelf verfspuit te verkopen van ceta-bever. Voornamelijk bedoeld voor buitenbeitsen maar ook geschikt voor lakken. Heeft iemand wellicht ervaring met zo'n apparaatje?
 

Fiesiekus

  • #4
Was dat een electrische verfspuit?
 

Ralph

  • #5
Ik zou maar watergedragen verf gaan gebruiken ipv synthetische. Dat laatste levert nogal een gevaar op in een gesloten ruimte zonder degelijke afzuiging icm licht ontvlambare stoffen, stroom e.d.
 

Holikidee

  • #6
@fiesiekus
idd een elektrische verfspuit: wagner w550

@ralph:
bedankt voor de waarschuwing!

voor zover ik kan zien is het aluminium onbehandeld, volgens de bouwmarkt moet ik dan eerst alu-primer gebruiken. Geen idee hoe licht ontvlambaar dat spul is... zal wel hartstikke giftig zijn ook nog.

Afzuiging is geen slecht idee :roll:
 

Fiesiekus

  • #7
Denk dat je beter met een compressor (te huur) en een drukspuit kunt werken. Wat voor kleur moet het geheel krijgen?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #8
Nooit spuiten in dergelijke afgesloten ruimtes, de verfnevel blijft hangen, het luchtwegmasker gaat verstopt zitten voor u het in de gaten hebt en alles zit onder de verf.
Ik begrijp eerlijk gezegd niet dat iemand durft aan te raden te spuiten in zo'n ruimte.
Bovendien bent u bijna klaar met een roller tegen de tijd dat u alles boven hebt staan en hebt klaargemaakt om te gaan spuiten.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu