Isolatie zolder - Condensering rotten

Gjka

  • #1
Ik ben bezig met de isolatie op zolder (die binnenkort gaat worden verwarmd). Ik heb glaswol aangebracht op de binnenkant van het dakbeschot. Er ligt aan de buitenkant geen folie onder de dakpannen.

Het glaswol heb ik tussen de balken met de aluminium kleur folie naar de binnenkant toe aangebracht. Hierna heb ik gipsplaten aangebracht. Gaat dit wel goed?? dan bedoel ik met het oog op het rotten van het dakbeschot en condensering ed...

Alvast bedankt voor jullie reacties.

Gert Jan
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Tja, 't is natuurlijk wel een beetje mosterd na de maaltijd...

Het klinkt niet slecht, het enige wat ik mis is het waterdicht afplakken (mbv alu tape) van de kieren tussen de verschillende "vellen" aluminium folie, om te voorkomen dat vocht daar tussendoor kan komen.

Maar zelfs als je dat niet hebt gedaan zal het met dat rotten wel meevallen, het beetje condens wat door de kiertjes heen zou kunnen komen, kan immers door het hout heen weer aan de andere kant verdampen. Ik zou de gipsplaten er niet voor wegslopen...
 

Gjka

  • #3
Tussen het glaswol en het dak zit geen ruimte, kan dat nog kwaad??
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #4
Volgens mij niet, dankzij het gegeven dat het hout aan de buitenkant vrij ventileert.
Zou je daar wél een folie hebben, dan zou je zelfs mét een ruimte tussen isolatie en dakbeschot problemen krijgen, je zou in dat geval allemaal gaten in het dakbeschot moeten maken.

Maar ik ben zeker geen specialist op dit gebied. Je zou eens kunnen kijken in deze of deze folder over isoleren!
Beide folders staan helaas niet meer online. (mod)
 

Gjka

  • #5
Hartstikke bedankt...
 

Marnix

  • #6
Als het je gerust stelt wil ik nog wel even bevestigen dat je het okee hebt gedaan, mits natuurlijk zoals door Kees aangegeven, je ook de naden hebt afgeplakt.

Zolang er nergens anders een folie aan de buitenzijde is heb je het okee gedaan. De dakpannen liggen nu dus gewoon op het houten dakbeschot.

Hou er rekening mee dat bij vervanging van dakpannen etc. er dan geen folie gebruikt gaat worden zoals men bijna altijd standaard doet bij vernieuwing.
 

Gjka

  • #7
De naden zijn niet afgeplakt, maar het zit wel strak tegen elkaar aan... en inderdaad de pannen liggen zonder folie op het dakbeschot.

Wat kan er gebeuren als ik de naden niet dichtplak? Dus eigenlijk moet ik de platen weer loshalen?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu