Isolatie Zijwangen Dakkapel

Braamr80

  • #1
Goedenmorgen,

Graag zou ik jullie advies willen voor de volgende situatie. Heb al meerdere berichten doorgebladerd op het forum en daar al redelijk veel van opgestoken. Voor de zekerheid (aangezien ik er echt te weinig verstand van heb) toch nog de volgende vraag.

Heb in september 2011 een dakkapel laten plaatsen. Het betreft een kunsstof dakkapel aan de buitenzijde afgewerkt met Trespa. Naderhand een airco laten plaatsen van Lupitair. Daarvoor moesten er 2 gaten in het dak worden gezaagd om hierdoor de airco buizen te laten lopen. Sinds het plaatsen van deze airco heb ik lekkage rondom de (gezaagde) gaten in het dak. Inmiddels zijn twee weken geleden de mensen van de dakkapel gekomen en hebben de aansluiting van de buizen in het dak aan de bovenzijde afgedicht met kit. Op deze manier zou het verholpen moeten zijn.
Sindsdien heeft het nog twee dagen rustig gedruppeld waarna het ophield.

Gisteren zag ik ineens dat er toch weer druppels aan het plafond zaten en er een klein plasje op de grond lag. Mijn vraag is eigenlijk of dit nog vocht kan zijn dat voor het repareren van de lekkage in het plafond heeft gezeten of dat het niet anders kan zijn dat de lekkage niet verholpen is. Is op dit moment namelijk vrij vochtig weer buiten. Helaas geen echte regenbui waardoor het dak niet goed getest kan worden.

Nadat ik dit had ontdekt ben ik naar de zijwangen van de dakkapel gaan kijken. Als ik het goed zie en zoals het op de offerte staat is het als volgt:

Regelwerk 44 x70 mm vuren en loodplank 32 x 100 mm vuren geschaafd.
Dampdoorlatende folie, ventilatielatten 18 x 32 mm en 15 ponds bladlood.
Ca. 250 mm breed langs de pannenlijn.

Aan de binnenkant keek ik nog naar het glaswol, dat op maat was gesneden. De dakkapel was namelijk aan de binnenzijde nog niet afgewerkt. Toen ik dit weghaalde zag en voelde ik dat het isolatiemateriaal helemaal vochtig was. Ik zag vervolgens dat de druppels aan de binnenzijde van de dampdoorlatende folie zaten. Ik vraag me nu dus af of dit wel de bedoeling is. ????? Zo niet, zou ik graag willen weten hoe het wel moet, zodat ik dit kan gaan bespreken met de dakkapellenbouwer.

Bij de overgang van het dak van de dakkapel en het schuine dak van de woning (aan de binnenzijde) hebben ze stukken glaswol in het aanwezig gat gepropt. Onder dit glaswol zat net als aan de zijkant vocht. Achter de isolatie zag ik spaanplaat zitten. Op de spaanplaat zaten ook allemaal vochtplekken. Nadat ik de isolatie had weggehaald verdween vrij snel (1 nachtje) de vochtplekken.......

Kan iemand mij aub vertellen wat nu te doen en hoe ik dit het beste kan oplossen. Heb natuurlijk wel garantie, maar door de vele (slechte) verhalen over dakkapellenbouwers wil ik daar niet blind op vertrouwen. Helaas weet ik te weinig van dit soort zaken om hierover goed met ze in discussie te gaan. Alvast enorm bedankt voor de eventuele reacties.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Mijn advies deze groep en de groep Dak en Schoorsteen doorlopen daar staan heel veel soort gelijke problemen in.
Volgens mij heb je een dakkapel gekocht die je aan de binnenzijde zelf zou gaan afwerken.
 

Braamr80

  • #3
Hallo WGB,

Er is inderdaad afgesproken om de dakkapel aan de binnenzijde zelf af te werken. Aangezien ik eerst nog een aantal andere klussen moet doen staat dit voor eind dit jaar in de planning. Mij is niets verteld over hoe de afwerking moet gebeuren. Wel is mij verteld de onderzijde van het dak niet te isoleren. Dit ivm de isolatie die al aan de buitenzijde zit.

Had niet verwacht dat de aangebrachte isolatie nu helemaal nat zou kunnen worden. Is dat normaal zo lang er geen afwerking is geplaatst. Kan het zijn dat dit vocht van binnen komt en dus niet van buiten.

Als ik het forum zo doorlees zou het dan als volgt moeten zijn :

Trespa, kleine spouw, dampdoorlatende folie (regelwerk 70mm x 44mm) Glaswol (70mm) Dampremmende folie , Gipsplaten, Stucwerk.

Of heb ik het dan verkeerd begrepen ?
 

Tiho

  • #4
Dat heb je goed begrepen, de reden dat het nu nat is is dar de dampdichte folie er nog niet is.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu