Isolatie vorstrandfundering garage

Makrolon

  • #1
Hallo,
Na heel veel op dit forum gelezen te hebben met toch maar eens aangemeld, omdat ik ook wat vraagjes heb.


Ik ben van plan een kleine garage te gaan bouwen. Veel dingen ben ik al uit na een hele hoop gelees. Nu heb ik toch nog wat kleine vraagjes,

Ik wil de garage goed isoleren, er zal ook verwarming in komen. Nu zit ik een beetje met de isolatie van de vloer.

De vloer + fundering word een vorstrandfundering met de vloer in een keer gestort. Onder de vloer wil ik sowieso 10 cm dikke eps platen doen, maar is het handig dit onder de vorstrand (die op de vaste grond op 80 cm diep komt te rusten) ook te doen? Ik vind het idee dat mn hele garage straks op piepschuim staat toch niet zo prettig, maar ik wil ook niet een enorme koudebrug veroorzaken.

In het midden vd garage komt een smeerput, de wander metsel ik steens op. De vloer zal hier ook op komen te liggen. Dit zal toch geen problemen gaan geven lijkt mij? Of wel?

De muur word een spouwmuur met isolatie er tussen uiteraard. Nu zie ik overal dat er een uitsparing in de vloer moet komen zodat het buitenblad iets lager kokt te staan dan de vloer. Is dit echt noodzakelijk? Ik wou nameljjk graag de fundering strak uitgraven zodat ik geen bekisting hoef te maken. Maar om zon uitsparing te krijgen zal ik wel een hele bekisting moeten maken. Of kan dit op een andere makkeljjke manier?

En dan voorlopig de laatste vraag,
Ik lees dat kalkzandsteen veel gebruikt word als binnenblad. Maar dit is toch best prijzig nog, ik kom op een wegshop vuilwerk metselstenen tegen voor 11ct per stuk. Is er wat op tegen als ik dit gewoon gebruik als binnenmjur en het later gewoon netjes wit latex?

Heel erg bedankt voor de antwoorden,

Groeten sander
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
Als je geen bekisting gebruikt dan komt bovenkant vloer gelijk met het maaiveld te liggen, lijkt me niet wenselijk. De sponning heeft als voordeel dat je geen beton ziet aan de buitenkant, de vloer ligt normaal gesproken boven maaiveld.
Binnenblad van baksteen is prima mogelijk, de reden dat er veel kalkzandsteen toegepast wordt is dat deze goedkoper zijn dan bakstenen.
 

Ralph

  • #3
Heb je geen last van grondwater daar?
 

Makrolon

  • #4
Bedankt voor de reacties! Oke, dat is me duidelijk nu. Enige wat me nog niet duidelijknis of ik eps ook onder de fundering moet gebruiken of dat ik t beton daar beter op de vaste grond kan laten rusten?

Nope, geen last van grondwater. Proefgaatje op 2.10 gegraven en het is nog kurkdroog gelukkig.
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #5
Eps met een hoge persing, of nog beter geëxtrudeerd polystyreen toepassen.
 

Makrolon

  • #6
Oke, dus als ik eps 250 toepas waar het beton de vaste grond raakt zit ik goed?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu