Isolatie uitbouw, twijfels.

Mendall

 • #1
Wij hebben op onze woning uit 2001 een uitbouw, geplaatst door een van de vorige eigenaren. Ding is uit 2006/2007.

het hele huis heeft hr++ glas maar de uitbouw normaal dubbel glas. Daarnaast heb ik sterke twijfels over de mate van isolatie in de muren, vloer etc. Ik heb er alleen geen verstand van. Ik heb een foto gemaakt door een van de ventilatiegaten.. het lijkt een beetje mee te geven. Iemand enig idee of dit isolatie is of niet?

36397DEA-75B2-420F-AAD7-0FEAC4A3C205.jpeg
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
 • #2
lijkt mij een dampopen doek wat je ziet
 
 • Like
Waarderingen: Mendall

Mendall

 • #3
Helder, de vraag is dan hoe kom ik erachter of deze uitbouw geïsoleerd is? Je zou toch zeggen dat het moet zijn gedaan, gezien de tijdsgeest van 2007.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
 • #4
Vraag de bouwtekeningen op, en ga maten controleren. Dan weet je of de dikte overeenkomt met wat aangegeven is in de tekeningen/vergunning.
 

Mendall

 • #5
Ga ik doen. Ik heb een afspraak gemaakt.

Ik vrees nu echter dat er meer aan de hand is. Onder het plafond van de uitbouw is een koof gemaakt met spotjes. Hiervoor is een gat door het plafond gemaakt inzake de elektra.

bij het vervangen van een van de spotjes voelde ik forse koude lucht, het is letterlijk een briesje wat er langs komt stromen. Als ik door het gat kijk zie ik geen isolatie, doch enkel een houten plaat. Dan lijkt het me dat de isolatie van buiten is geplaatst.

maar het lijkt me niet de bedoeling dat er een koude wind door mijn plafond gaat?

de vraag is nu, wie moet ik hebben om hier naar te kijken? Een aannemer?
 

Mendall

 • #6
Vandaag een onderhouds c.q isolatiebedrijf over de vloer gehad. Die hebben kort via het spotje gekeken en geconstateerd dat er aan de binnenzijde geen isolatie zit. Zij gaven aan dat het dak waarschijnlijk geheel aan de binnenzijde zal moeten worden geïsoleerd.

toen aangegeven dat ik gehoord heb van de warm dak constructie, dus isolatie tussen dakdekking en de afdekking van het beschot. Hij zei dat hij de kans klein acht dat dit in ons geval zo gedaan is maar dat als dat al zo was, dat dan het van binnen ook aan te raden was. Uiteraard moest eerst wel alles open om echt een inschatting te kunnen maken.

maar volgens mij is dit dan toch juist niet de bedoeling, Buiten en binnenlangs isoleren? Ik meen vanwege het vocht?
 

Impie

Vaste Beantwoorder
 • #7
Of en hoeveel isolatie er bovenop het dak ligt, is vrij eenvoudig te bepalen door te meten. Vanaf een vast punt dat je zowel vanaf binnen als buiten als referentie kunt gebruiken (bijvoorbeeld de bovenkant van een kozijn).

Je telt de afstand van het spotgat tot het dakbeschot op bij de ruimte tussen plafond en bovenkant kozijn, en vergelijkt dat met een meting vanaf je dakbedekking. Daar haal je 2 cm vanaf voor je dakbeschot en -bedekking voor een relatief accurate schatting.
 

Mendall

 • #8
Nou het hoge woord is eruit. Er ligt geen isolatie op het dak en ook geen isolatie tussen het plafond. Beun de haas heeft in 2007 dus besloten dat isolatie blijkbaar te modern was.

de kans dat er wel muur en of vloer isolatie is toegepast in deze uitbouw lijkt me dan ook 0. Nog even los van mogelijke andere problemen.

De vraag is dan ook: wat is nu het handigst om als eerste aan te pakken? Mij lijkt het dak de meest voor de hand liggende kandidaat. Dan zijn er twee smaken volgens mij:

isolatie op het dak, dus onder de dakbedekking.
Isolatie tussen het plafond en het dak.

In beide gevallen zal m.i. het plafond eruit moeten. In het eerste geval moeten de luchtlekken immers gedicht worden, in het tweede geval moet er uiteraard isolatie worden aangebracht. Om die reden neig ik op na isolatie op het plafond, zodat de dakbedekking op een later moment aan de beurt kan komen.

of zijn er nog betere suggesties?
 

Edwinnn

Vaste Beantwoorder
 • #9
Ik ben geen deskundige op juridisch gebied, maar je zou zeggen dat wanneer er niet voldaan is aan het bouwbesluit, er sprake is van vrij ernstige verborgen gebreken.
 
 • Like
Waarderingen: Mendall

Mendall

 • #10
Ja dat is ook nog een weg die ik moet onderzoeken. De verkopers wonen ondertussen in het buitenland dus eenvoudig zal het niet worden.
 

Hharbers

 • #11
Zoek nu eerst eens uit of er wel of geen isolatie in muur zit. Zoek uit hoe de opbouw van aanbouw is , mren, dak vloer aansluitdetails kozijnen etc.
Ga meten, meten en nog eens meten, Vraag tekeningen op bij gemeente, vraag de buren etc
Misschien kun je fotos van de bouw vragen bij vorige eigenaars per mail

Ererst complete plaatje maken vanhuidige situatie. Dan pas kun je plan maken wat beste volgorde is om het aan te pakken. Als je nu eerst de daksisolatie aan gaat pakken en over tijdje alsnog de gevel dan moet alles 2x open. Dan beter in een keer misschien

Wat zit er in je vloer?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu