Isolatie tussen draagbalken?

AngeliqueB

  • #1
OP de eerste verdieping hebben we de zachtboard plafondplaten eruit gesloopt en daar gaan we gipsplaten plaatsen. Tevens gaan we de vliering beloopbaar maken met OSB platen of underlaymentplaten. Daartussen willen we graag isolatie aanbrengen. Zelf zitten we te denken aan Rockwool spijkerflensdeken.
Mijn vraag is echter of het verstandig is de isolatiedeken tussen de draagbalken te plaatsen, dit past namelijk precies.
Maar omdat ik overal lees dat je de isolatie dmv aluminiumtape aan elkaar vast moet maken vraag ik me af of dit wel een goed idee is. Dit kan namelijk niet omdat de draagbalken er daan tussen zitten...
Dus voor de duidelijkheid: draagbalken liggen op 60 cm van elkaar, daaronder aan rachelwerlk gipsplaten, boven osb/underlayment en daartussen rockwool spijkerflensdeken.

Heeft dit uiteindelijk gevolgen voor de draagbalken?

Alvast bedankt!
Groetjes,
Angelique
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #2
Op zich kun je dat zo prima toepassen. De flenzen van de dekens overlappen elkaar op de balk, de naad kun je dan gewoon aftapen toch? Die aluminium kant moet wel aan de warme onderzijde zitten.
Je zou ook aan de onderzijde van de rachels eerst een stevige plastic folie kunnen aanbrengen, daarna je gipsplaten en uiteindelijk er van boven af, glas of steenwolplaten opleggen.
Zijn je balken trouwens wel draagkrachtig genoeg om er een beloopbare vloer op te maken?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu