Isolatie reparatie vloer plafond

PlaneTeeR

  • #1
Hallo iedereen,

Ik heb een kleine woning uit de jaren 40. In de loop der jaren zijn daar wat verbouwing geweest door vorige bewoners, zoals aanleg van cv e.d. Het is een woning op de begane grond, met daar direct onder de kelders van iedereen op het trappenhuis, inc die van ons natuurlijk. In de kelder hangt de cv ketel, de buizen die lopen via de kelder omhoog naar ons huis. Alleen zijn de gaten soms aanzienlijk groter dan de buizen. Hierdoor komt er koude lucht het huis binnen via de kelder. Dit wil ik gaan isoleren. alleen weet ik niet goed hoe ik dit moet aanpakken. Vooral uit de meterkast komt aardig wat koude lucht het huis binnen.

Ik heb een aantal foto's geplaatst zodat jullie het kunnen bekijken en mss mij kunnen adviseren wat ik moet doen. Ik heb niet veel kluservaring maar denk wel dat mij dit kan lukken.

De foto's:

In de gang:


Vanuit de kelder naar de gang:


De meterkast, dubbele bodem?:


Naar de meterkast:


En zo zijn er nog een paar. Ik hoop dat jullie wat nuttige tips voor mij hebben.

Alvast bedankt,

Johnny
 

Fiesiekus

  • #2
Ik twijfel een beetje tussen PUR-schuim (voor grote gaten, geeft ruw, geel oppervlak) en siliconenkit (voor kleine gaten, kan mooi glad afgestreken woren).
 

Kloek77

  • #3
Is op zich niets mis mee die paar gaatjes, zorgt voor wat ventilatie in de woning. Qua energiebesparing zal daar bijna niets te halen zijn, het beetje lucht dat daardoor komt kost zeer weinig om op te warmen.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
In de meterkast kan het grote gat met een plaatje dichtgemaakt worden, de openingen rond de pijpen stelt niets voor, is goed voor de ventialtie zoals Kloek77 al aangeeft.
Vanuit de kelder naar de gang met glas of steenwol dichtstoppen.
De openingen in de laminaatvloer afdekken met rozetten, de volgende keer twee sleufjes zagen i.p.v. een groot gat :wink:
De rest mooi laten zitten.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu