Isolatie raam

Rainbowniagara

  • #1
Hoi

Vorig jaar in juni hebben wij ons raam en kozijn vervangen. Het oude raam was een driedubbel raam uit de jaren '80 en een aluminiumen profiel. Dit hebben wij nu vervangen door een dubbel raam met hoog rendementsglas en pvc profiel en een nieuw rolluikkast. Langs de zijkant van beide ramen hebben ze een aantal stenen uitgehaald om het raam er in te kunnen zetten en dit gat hebben ze opgevuld met een isolerend schuim. De muur betreft een buitenmuur en er is geen spouwmuur. Nu is het in de living kouder als vorige jaren. We moeten de verwarming hoger zetten willen we dezelfde temperatuur hebben als vroeger. We hebben de werkmannen laten terugkomen en die hebben de zijkanten van het raam verder opgespoten met isolerend schuim en wij zelf hebben hebben langs de bovenkant van het raam tochstrips geplakt en een tochtrol op de vensterbank gelegd.
Onze verwarming staat achteraan de living en er staat een zetel voor het raam waar de tocht vandaan komt. Wie heeft er nog een idee van waar dit vandaan kan komen en hoe dit opgelost kan worden, want dit is toch niet de bedoeling om beter te isoleren maar daardoor de verwarming hoger te moeten zetten?
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Eerst erachter komen of het koudeval of tocht is. Tocht betekent dat er een kier is. Daar kan je bv. met rookbuisjes of een kaars achter komen.

Koudeval vraagt om een andere aanpak. Tocht mag de aannemer oplossen.

In het algemeen is PUR niet echt een tochtdichting die lang meegaat.
 

Rainbowniagara

  • #3
Bedankt voor de tip
Ik zal het uitproberen, maar ik heb een sterk vermoeden dat het tocht is. Op de vloer en langs de zijkant voel ik enorme kou.
Probleem is alleen als het inderdaad van de muur komt omdat ze de stenen er hebben uitgehaald en opgespoten hebben, kunnen zij dit dan nog er terug uit halen en terug opvullen met stenen. Op voorwaarde dat ze nog willen komen, natuurlijk. Want wij hebben al een aantal maal getelefoneerd, maar we krijgen als antwoord dat ze er niets meer aan kunnen doen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu