Isolatie onder betonvloer

Andre

  • #1
Wij gaan een nieuwe betonvloer storten op zand. Welke isolatie kan ik heb beste gebruiken tussen het zand en beton (en folie uiteraard).

Kan ik volstaan met polystyreenplaten welke in elke bouwmarkt verkrijgbaar zijn? Of moet ik speciale isolatieplaten gebruiken.
 

Willem.S

Specialist Hout/Bouw
  • #2
Er zijn zat lieden die zeggen dat de bouwmarkt-kwaliteit voldoende is om beton op te storten. Mijn mening (en ervaring) is; dat je toch op z'n minst een zwaardere kwaliteit moet nemen.

Vroeger duidde men EPS (geexpandeerd polystireen, ofwel piepschuim) aan met een EPS15SE of EPS20SE of 25 of 30 SE, dit hield in een gewicht per m³ van 15, 20, 25, of 30 kg/m³ en SE is dan brandvertragendheids-aanduiding.

Tgenwoordig duidt men EPS aan met een maximale druksterkte in kPa/m² (bij 10% vervorming), en dan EPS60SE of 100SE etc. waarvan (15)60 (of minder) de kwaliteit is die een bouwmarkt verkoopt, en (20)100 de kwaliteit die meestal bij een bouwmaterialenhandel verkocht wordt.

Een andere mogelijkheid is XPS, ofwel geëxtrudeerd polystireen, beter bekend als roofmate, Dit materiaal heeft de beste drukvastheid voor onder beton, en zal nooit "verpulveren" onder druk van beton + belasting.
Dit XPS is duurder dan EPS, maar is ongevoelig voor vocht en dus belastingen, en dus ten alletijde beter. Zorg er anders voor dat je een minimale EPS100SE kwaliteit krijgt.


Willem.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu