Isolatie buitenmuur die binnenmuur is geworden

HansMald

  • #1
Een buitenmuur (muur met spouw) van mijn vrijstaande woning is grotendeels binnenmuur geworden, door een (verwarmde) aanbouw met schuin dak.
Er blijkt veel luchtstroming in de spouw van deze nu binnenmuur geworden wand; waardoor de temperatuur van deze muur door de open spouwverbinding in de winter behoorlijk lager is dan die van de binnenmuren die niet via de spouw 'gekoeld' worden.
Twijfel hoe ik dit warmtelek kan aanpakken; het is kostentechnisch niet aantrekkelijk om de oppervlakte van de binnen/buitenmuur te laten vullen ivm relatief klein oppervlakte; alle buitenmuren vullen wordt ontraden ivm dampdichte muurverf (AlfaTopcoat): wat te doen?
-is het mogelijk om de open spouwverbinding van de buiten/binnenmuur af te sluiten door bijvoorbeeld een barrière van purschuim, zodat geen koude spouwlucht meer in de binnen/buitenmuur kan toestromen;
-of wellicht een andere oplossing; zoals de spouw zelf opvullen met een of ander (welk?) materiaal waardoor een massieve muur ontstaat; ik las dat er ook spouwborstels zijn, maar twijfel of die voldoende de luchtstroming afsluiten.
Wie kan mij helpen met een praktische oplossing?
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Het laten vullen met isolatiemateriaal lijkt me de beste oplossing. De andere genoemde opties werken denk ik niet goed.
 

HansMald

  • #3
Ik heb het vullen van enkel die ene binnen/buitenmuur door een professioneel bedrijf, eerder overwogen, en daar over gesproken, Maar contacten leerden mij dat men niet erg geïnteresseerd was, omdat ze de klus te klein vonden.
Door hantering van een minimumtarief zou het per m2 muur relatief erg duur worden.
Voor het vullen van alle geverfde buitenmuren waarmee het economisch wel aantrekkelijk werd was men ook zeer terughoudend ivm mogelijke vochtproblemen en men wilde geen enkele garantie geven.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
Zou je de bovenzijde dicht kunnen maken en vervolgens aan de onder-en bovenzijde van de muur stootvoegen kunnen maken.
Heb je enige toch enige ventilatie.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Plaats even een tekening of foto van de situatie.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu