Is het nodig nog een extra verwarmingsplaat te plaatsen

GCH

  • #1
De situatie is deze: in een bestaande enkelsteense garage(6 bij 3) zijn wij achterin een aparte kamer aan het maken van 3 bij 3.30 uiteraard prima geïsoleerd. Hierin komt een verwarming van ca. 1600 watt. Dit om in deze ruimte ca. 19 tot 20 graden te bereiken.
Nu is mijn vraag: de verwarmingsbuizen lopen door de garage naar de nieuwe ruimte is het dan toch nodig om in de "oude" ongeïsoleerde ruimte nog een kleine verwarmingsplaat te hangen om deze ivm wasmachine en koelkast/diepvries vorstvrij te houden of geven de verwarmingsbuizen genoeg warmte af?????

Graag advies!!!!!

bvd Ger
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #2
Met name koelkasten hebben meestal een hogere temperatuur dan vorstvrij nodig om goed te kunnen funtioneren. Hierbij wat technische informatie daarover:
Klimaatklasse

U kunt een koelkast niet zomaar op alle plaatsen neerzetten. Daarom zijn koelkasten ingedeeld in verschillende klimaatklassen en deze worden aangegeven met letters. Deze geven aan voor welke minimum- en maximumtemperatuur de koelkast geschikt is.

Klimaatklasse Min.temperatuur °C Max.temperatuur °C

N-----------16-----------------------32
ST-----------18-----------------------38
T------------18-----------------------43
SN-----------10-----------------------32
Het deel waar de koelkast staat zal dus wel enigszins verwarmd moeten worden.
 

Xr8

  • #3
Met alleen 2 leidingen kun je een garage niet vorstvrij houden als het stevig vriest. Tevens zal het van je regeling af hangen. Gaat bv de woning met kamerthermostaat naar de nachtverlaging dan kan er best een ruime tijd niet gestookt worden.

Het water in de garage zal dan ook stil staan, heb je dan sterke oostenwind dan kan de boel daar best eens bevriezen.

Succes.
 

GCH

  • #4
Wel een beetje laat, maar alsnog bedankt voor jullie reactie! Zal toch maar een kleine radiator plaatsen in voorruimte!!!

mvg

Ger
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #5
Bedankt voor het afmelden :prima: :super:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu